Cultuurcentrum de borre bestaat 40 jaar en dat wordt gevierd

cc de borre
40 jaar geleden ontving cc de borre voor het eerst artiesten. Sindsdien groeide het centrum uit tot een bruisende plek voor Bierbeek en omstreken. Een heuglijke gebeurtenis om te vieren.

In 1982-1983 presenteerde Cultureel Centrum Bierbeek voor het eerst een eigen cultuurseizoen. Jan Decleir beet toen de spits af met ‘De tijger en andere verhalen’. Dankzij tal van initiatieven en samenwerkingsverbanden, de nodige professionalisering en investeringen én de inzet van velen, is cc de borre vandaag een bloeiend cultuurcentrum in een kleine gemeente. Een thuis voor tal van (boven)lokale verenigingen en organisaties, maar ook een huis voor een zeer divers publiek. 

Vier mee

Vanaf zaterdag 25 juni bezoek je in de borre de overzichtsexpo ’40 jaar cc de borre’. Deze tentoonstelling is een nostalgische terugblik op vier decennia culturele werking. Diezelfde dag, om 18 uur, wordt elke deelgemeente gelijktijdig verrast met een korte, maar krachtige 'Feestflits' dicht bij huis. Lokale verenigingen en professionele gezelschappen brengen een mix van circus, theater en muziek. Vanaf 20 uur ben je welkom in de borre voor Bal Muzical. DJ’s van verschillende genres loodsen je met hun beste plaatjes swingend de nacht in. Voor de gelegenheid brengt cc de borre een unieke verjaardagskalender uit met de leukste weetjes en mijlpalen, aangevuld met recepten uit de artiestenkeuken.

Seizoen 22-23

‘Cc de borre is jarig’ bouwt meteen ook de brug naar seizoen 2022-2023 dat op donderdag 9 juni in verkoop ging. Metejoor en Wim Helsen zijn hopeloos uitverkocht, maar voor namen als Bruno Vanden Broecke, Jennifer Heylen, Jef Neve, Pieter Embrechts, Guido Belcanto, Circus Ronaldo, Hetty Helsmoortel, Erik Van Looy en vele anderen… zijn er nog plaatsen beschikbaar.

Forestival opent het nieuwe seizoen op zaterdag 17 september aan de rand van het Meerdaalwoud. Verwacht je aan een familiedag boordevol straattheater, muziek, animatie, workshops en lekker eten. Maar eerst is er nog Zomershot aan het einde van de zomervakantie: vier dagen, vier openluchtvoorstellingen en 100 strandstoelen op één unieke locatie, erfgoedsite De Ruisbroekmolen.

www.ccdeborre.be

Lees meer over