400.706 euro voor 4 nieuwe plattelandsprojecten in Vlaams-Brabant

3 juli 2019 | 14u50 | Gepost door redactie
400.706 euro voor 4 nieuwe plattelandsprojecten in Vlaams-Brabant
Vier Vlaams-Brabantse plattelandsprojecten krijgen, via het Europees Programma voor Plattelandsontwikkeling, samen 400.706 euro Europese, provinciale en Vlaamse subsidies. Het gaat om projecten in Herne, Bierbeek, Huldenberg, Oud-Heverlee, Boutersem en Hoegaarden.
Het bericht 400.706 euro voor 4 nieuwe plattelandsprojecten in Vlaams-Brabant verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Als streekmotor zorgt de provincie voor het behoud en de verdere ontwikkeling van ons platteland. Niet alleen landbouw, maar ook recreatie en plattelandstoerisme, handel, historisch erfgoed, cultuur en ecologie versterken een bloeiend platteland. Deze subsidies zijn hiervoor een erg belangrijke hefboom”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor plattelandsbeleid en Europa.

Volgende plattelandsprojecten krijgen subsidies:

-Bierbeeks Bier, roerend erfgoed op een onroerende erfgoedsite door de Ruisbroekmolen vzw

Bierbeek heeft wel een biergeschiedenis, een bierlegende, veel bierliefhebbers en verenigingen maar geen eigen bier. Het terug op de kaart plaatsen van Bierbeekse bieren speelt in op een behoefte en is een grote toeristische troef voor de gemeente met ‘Bier’ in de naam. Hiervoor zullen ze de Ruisbroekmolen restaureren en zullen ze de ontvangst- en tentoonstellingsruimte toegankelijk maken.

Indiener: De Ruisbroekmolen vzw
Totale projectkost: € 197.546
Subsidie: € 128.404,90

-Buitenbrug door Leren@Vaart

Het project BUITENbrug gaat de strijd aan tegen kinderarmoede op het platteland in de gemeentes Huldenberg, Oud -Heverlee, Bierbeek, Boutersem, Hoegaarden. Een brugfiguur zal op zeer laagdrempelige manier gezinnen verder helpen en in contact brengen met de bestaande dienstverlening.

Indiener: Leren@Vaart
Totale projectkost: € 54.250
Subsidie: € 35.262,50

-Brabants trekpaard, proefprojecten in het kader van innovatieve en duurzame land- en bosbouw door Provincie Vlaams-Brabant

Het Brabants trekpaard staat symbool voor landbouw, platteland, werkkracht, authenticiteit, eerlijkheid, goedmoedigheid én ook voor de toeristische identiteit van onze regio’s. Na het wegvallen van de oorspronkelijke landbouwfunctie van het trekpaard zoekt dit project mee naar
nieuwe bestemmingen om dit erfgoed op lange termijn in stand te houden. Er zijn twee proeftrajecten op terrein: in een landbouwsetting en in de bosbouw. Daarbij wordt de economische rendabiliteit gemeten en ook breed aan de betrokken sectoren gecommuniceerd.

Indiener: Provincie Vlaams-Brabant
Totale projectkost: € 119.800
Subsidie: € 77.870

-T’ Goed eten, door het gemeentebestuur Herne

’t Goed Eten zal in het Gemeenschapscentrum Dominicanessenklooster in Herne een knooppunt zijn van ontmoeting op basis van gezonde en duurzame voeding. Om de activiteiten mogelijk te maken, is een renovatie van het klooster-bijgebouw nodig. Hiervoor krijgen ze een subsidie.

Indiener: gemeentebestuur Herne
Totale projectkost: € 244.875
Subsidie: € 159.168,75

Het bericht 400.706 euro voor 4 nieuwe plattelandsprojecten in Vlaams-Brabant verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over