Werkstraf voor drugsdealer die cannabis teelt onder trap van terminale moeder

Cannabis

Een drugsdealer uit Bertem die door 'klanten' in een witte camionette werd gesleurd, werd veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur. De man dealde een jaar lang om zijn terminale moeder financieel te steunen. De beklaagde teelde de cannabis onder de trap in haar huis.

Eerder werd voor de dealer een jaar cel gevorderd. Jonathan V. verkocht een jaar lang cannabis in Bertem, wisten ze bij HNB. Net zoals 'in het milieu' gebruikelijk is, gebruikte hij daarvoor Snapchat. Op 20 september 2020 kreeg hij op die app een berichtje voor een drugsdeal aan het voetbalveld van Bertem. Daar liep het grondig verkeerd en werd hij een witte bestelwagen ingesleurd.

Buurtbewoners zagen dit gebeuren en belden de politie op, die de camionette kon onderscheppen. De ontvoerders duwden bij het eerste zicht van de politie V. uit het busje en sloegen op de vlucht. De beklaagde was zo onder de indruk van het gebeurde dat hij abrupt bekende al een jaar het groene goedje te telen en verkopen. Bij de daaropvolgende huiszoeking toonde hij de kweekruimte onder de trap in zijn moeders huis.

Hij vroeg op vorige zitting om een werkstraf, omdat hij fulltime voor zijn terminale moeder zorgt. Door zijn verder blanco strafblad stond de Leuvense strafrechter hem die gunstmaatregel toe. Indien hij deze werkstraf niet of deels uitvoert, staat hem een celstraf te wachten. Hij moet ook nog 8.000 euro, waarvan het merendeel met uitstel, betalen.

Lees meer over