Inbreker oog in oog met bewoner

27 december 2022 | 10u36 | Gepost door annpeeters
tuin nacht
In de Bosstraat in Bertem werd op kerstnacht een bewoner uit zijn slaap gewekt door een inbreker.

Rond 3.40 uur in de nacht van zaterdag op zondag lag een bewoner van de Bossstraat in Bertem te slapen in de zetel in zijn woonkamer. De dertiger werd gewekt door het geluid van een onbekende man die bij hem stond in de living. De betrapte man ging er snel vandoor via de achterdeur en vluchtte richting de Tervuursesteenweg. Het slachtoffer stelde vast dat de lichten van zijn voertuig brandden en verwittigde meteen de politie.

PZ Voer en Dijle kreeg bijstand van PZ Leuven en PZ Herko bij het opsporen van de verdachte, die even later aangetroffen kon worden op de Tervuursesteenweg.

Ook melding in Hoogveldbaan

De politie kreeg op 25 december ook een melding binnen van een 38-jarige man uit de Hoogveldbaan, die op camerabeelden had gezien dat een verdacht persoon die nacht aan het voertuig van zijn echtgenote stond.

Verdachte bekent

Tijdens zijn verhoor gaf de verdachte, een 31-jarige man uit Sint-Joost-ten-Node, toe dat hij in de wagen van de benadeelde in de Bosstraat had gezeten en ook diens woning was binnengedrongen. Hij verklaarde tevens dat hij die nacht een aantal voertuigen 'getest' had en uit één van de voertuigen zou hij een zaklamp hebben meegenomen. Hij was op zoek naar geld.

Het parket heeft de verdachte via de snelrechtprocedure gedagvaard voor diefstal en poging diefstal, en de man zal zich in januari voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden.

Lees meer over