Drie broers aangehouden na vondst van drugs en aanzienlijke som geld bij brand

De drugshond aan het werk in de Egenhovenstraat.
Op de ochtend van woensdag 30 november kreeg de politiezone Voer en Dijle melding van een brand in een woning aan de Egenhovenstraat in Bertem. Brandweer en politie waren snel ter plaatse. Niemand van de bewoners geraakte gewond, maar ze werden wel opgepakt.

Volgens de brandweer ging het om een accidentele brand. Tijdens de bluswerken bleek dat er een aanzienlijke hoeveelheid cash geld aanwezig was in de woning. Bij de daaropvolgende huiszoeking door de politie werd in eerste instantie inderdaad een aanzienlijke som geld aangetroffen, maar ook hasj en een kleine hoeveelheid cannabis. Een hondenbegeleider met een drugs- en cashhond werd ter plaatse gevraagd om over te gaan tot een grondige zoeking. Hierbij werd bijkomend nog hasj en cash geld aangetroffen.

Twee bewoners werden onmiddellijk gearresteerd en tijdens de fouillering van één van hen kon men nog een aanzienlijke hoeveelheid cash geld aantreffen. De derde verdachte trachtte te ontsnappen door in een taxi te stappen, maar werd iets later omstreeks 9.40 uur gearresteerd door de politie. Ook hij had een redelijke som cash geld op zak.

De verdachten zijn drie broers van 22, 33 en 34 jaar uit Bertem. Tijdens hun verhoor gaven de drie verdachten ieder een verschillende verklaring voor de herkomst van het geld. Het trio gaf toe in het bezit te zijn geweest van verdovende middelen.

Het parket van Leuven heeft de onderzoeksrechter gevorderd voor inbreuken op de drugswetgeving en het witwassen van geld. De drie verdachten werden onder aanhoudingsmandaat geplaatst en verschijnen komende dinsdag 6 december voor de raadkamer. Het onderzoek wordt verdergezet onder leiding van de onderzoeksrechter.

Brand Egenhovenstraat

Lees meer over