Drie broers naar het ziekenhuis na woningbrand in Bertem, federale politie komt ter plaatse met drugshond

Brand Egenhovenstraat
In de Egenhovenstraat in Bertem brak deze woensdagochtend brand uit rond 8 uur. De drie broers die op dat moment thuis waren, kregen giftige rook binnen en werden overgebracht naar het UZ Gasthuisberg.

Buurtbewoners merkten omstreeks 8 uur rookontwikkeling die afkomstig was van de eerste verdieping van de vrijstaande woning. De drie meerderjarige zonen raakten op tijd buiten, maar werden naar het ziekenhuis overgebracht nadat ze rook binnenkregen. Of het pand nog bewoonbaar is, wordt momenteel bekeken. De Egenhovenstraat was enkele uren afgesloten door deze brand, daar de Leuvense brandweer tijd en ruimte nodig had om de vlammen te blussen. Bussen van De Lijn moesten een omleiding volgen. De brand zou volgens de eerste berichten accidenteel zijn ontstaan. De federale politie kwam ter plaatse met een drugshond die in twee auto's die voor de deur stonden op zoek ging naar een mogelijke drugsvangst die tijdens of na de brand werd ontdekt.

"Dat gegeven moet verder onderzoek nog uitwijzen. Er moet ook nog bekeken worden of het huis nog bewoonbaar is. Indien niet dan staat er voor de bewoners een noodwoning ter beschikking in Leefdaal. We wachten af of dit alsnog nodig zal zijn", aldus Bertems burgemeester Joël Vander Elst (Gemeentebelangen-Open Vld). Het Leuvense parket was niet bereikbaar voor commentaar.

Lees meer over