Vlaamse tweelingzussen leiden populair boetiekhotel in Aruba

Tweelingzussen leiden Boardwalk in Aruba
Tweelingzussen Kimberly en Stephanie Rooijakkers hebben altijd een avontuurlijk leven gehad. Ze werden geboren in Aruba en verbleven er tot hun zes jaar zes maanden per jaar. Toen de schoolplicht riep, verkasten ze volledig naar België. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. En zo kwam het dat ze in hun twenties een hotel overnamen in Aruba. Vandaag toverden ze het om tot het populairste boetiekhotel van het eiland.

Het leven van de tweelingzusjes leest als een vlotte avonturenroman. “Onze papa is afkomstig van de eilanden”, vertellen Kimberly en Stephanie. “Hij had Nederlandse ouders, maar werd geboren in Curaçao. Op 18-jarige leeftijd is hij naar Aruba verhuisd, waar hij onze mama - een rasechte Belgische - op het strand leerde kennen. De rest is geschiedenis.”

Toen de meisjes 1 jaar waren, verhuisden ze naar Vlaanderen, maar die eerste vijf jaren brachten ze nog zes maanden per jaar door in Aruba. “Pas toen we zes werden en dus schoolplichtig, bleven we grotendeels in België wonen. Al moeten we toegeven dat Aruba altijd een soort “thuiskomen” was. We hadden er familie en vrienden, de cultuur was er warm en de sfeer happy. Zelfs voor toeristen voelt Aruba vaak aan als thuiskomen, laat staan als je er roots hebt.”

Terug naar Aruba

Na omzwervingen - dikwijls studiegerelateerd - naar Curaçao, Peru en Rotterdam, zagen de meisjes in 2011 een wereldkans. “Negen jaar geleden hoorden we dat Boardwalk te koop stond, een hotel dat al sinds 1989 gevestigd was in Aruba. De vorige eigenaren hadden het huisje per huisje opgebouwd en vooral verhuurd aan windsurftoeristen. Vandaar dat de huisjes ook zo ruim zijn en voorzien van het nodige comfort, van BBQ, hangmat en privé patio tot een aparte slaapkamer en volledig ingerichte keuken. We hadden al lang een band met het hotel. Tijdens onze studententijd waren we er verliefd op geworden toen we kitesurfspullen nodig hadden en die kochten in een winkeltje in de lobby van het hotel. We konden toen al niet geloven dat we op een klein eiland als Aruba zo een prachtige parel zouden ontdekken, met zijn tropische tuinen en verbogen casitas.”

Boardwalk Aruba

Overname

Toen het hotel in 2011 te koop kwam te staan, twijfelden Stephanie en Kimberly geen seconde. Ze besloten het kille België achter zich te laten en hun roots terug op te zoeken. “Op dat moment telde het hotel nog 13 casitas (huisjes). Die hebben we volledig gerenoveerd in 2013-2014, de basis van het huidige concept. Maar in 2015 startten de zussen al met de uitbreidingsplannen van Boardwalk. “Daar hebben onze Vlaamse roots wel een rol in gespeeld. Boardwalk straalt onmiskenbaar de Caribische sfeer enorm uit, maar we hebben in het project ook het gezellige, knusse en charmante van de Belgische steden proberen te verwerken. In een Belgische stad, of het nu Leuven of Brussel is, kan je ook je ogen uitkijken: op elke straathoek vind je panden of pleintjes met architecturale details, geschiedenis en cultuur. Dat onuitputtelijke kijkplezier wilden we verwerken in ons Boardwalk-dorpje. De Belgische gastvrijheid en hartelijkheid, die zo een groot onderdeel zijn van onze cultuur, zijn absolute geschenken bij het runnen van het hotel.”

Boutique Hotel

Het resultaat van de uitbreiding opende afgelopen najaar de deuren. Het Boardwalk Boutique Hotel is een boetiekhotel met 32 nieuwe kleurrijke, charmante Caribische huisjes (wat het totaal nu op 46 casitas brengt) in een weelderige palmoase, gelegen vlakbij het parelwitte zandstrand van Palm Beach. “We hebben voor elk wat wils. Voor quality time met je partner is er de kleine gezellige Coco Casita. Er zijn ook casitas grenzend aan het zwembad, waardoor je dus snel en makkelijk het water in kan duiken. Heb je het liever wat luxueuzer? Dan is er de Private Plunge Pool Casita met privézwembad en -tuintje. En last but not least: de Palapa Lodge heeft een 360° terras dus prachtige uitzichten verzekerd. Verder zijn er een tweede zwembad bijgekomen, een indrukwekkende lobbyruimte en nieuwe fitness- en spafaciliteiten, ideaal dus voor een romantische vakantie met je partner, maar evengoed de perfecte locatie voor een paradijselijke gezinsvakantie. Dankzij de vernieuwingen hebben de zussen Rooijakkers de favorietenrol van het hotel alleen maar versterkt. Zo staat het Boardwalk Hotel onder meer te pronken op de tweede plek in de TripAdvisor-lijst van beste hotels van Aruba.

Boardwalk Aruba

Corona

In december 2019 werd de uitbreiding afgerond en kon Boardwalk Boutique Hotel haar eerste hoogseizoen - dat in Aruba loopt van Kerstmis tot Pasen - ingaan. “We hebben onmiddellijk een topperiode gedraaid, met een bezetting van 80 tot 90 procent van voornamelijk rechtstreekse boekingen. En heel wat 5-sterren recensies. Uiteraard waren we supertrots dat het concept zo goed aansloeg. Maar jammer genoeg bleef ook Aruba niet gespaard van het coronavirus. Ons land telde 100 besmettingen en drie doden, maar dat geringe aantal had het vermoedelijk te danken aan de strikte aanpak van de regering. Op 16 maart sloot Aruba zijn grenzen voor toeristen, wat voor ons natuurlijk wel een opdoffer was. Maar inmiddels gaat het weer de goede kant uit: ons eiland is volledig coronavrij verklaard en sinds 1 juli zijn er opnieuw toeristen uit Europa en Canada toegelaten. Op 10 juli volgden die uit de Verenigde Staten.”

Memorabel

En de zussen waren ook tijdens de corona-uitbraak niet stil blijven zitten. “We hebben ontzettend hard gewerkt aan de health & safety protocollen - zonder aan de gastervaring te raken - zodat gasten hun vakantie weer veilig en met een comfortabel gevoel bij ons kunnen vieren. Meer nog, we hebben hele toffe concepten en verbeteringen doorgevoerd, zoals ‘make your own-foodkits’, BBQ-pakketten van verse vis, private chef dinertjes op je patio, natuurwandelingen door Aruba’s cactuswoestijn en de sleutel van je huisje op je gsm. Allemaal onderdelen die je verblijf in de nieuwe Boardwalk nog memorabeler zullen maken.”

Meer informatie over Boardwalk Hotel vind je op Instagram @boardwalkhotelaruba en op www.boardwalkaruba.com.

Lees meer over