Christopher en Hannah gaan voor een Vakantiehuis For Life: "Ik moest op Facebook lezen dat ik op tv zou komen"

Vakantiehuis for life
Christopher Mulamba (27) en Hannah Deprins (27) uit Tielt-Winge beleefden maandag 5 juli hun tv-debuut. Zij zijn één van de 5 duo’s die in het VTM programma Vakantiehuis For Life kans maken om 20 jaar lang gratis met vakantie te kunnen in één van de chalets die Marc Coucke verhuurt in zijn vakantiepark in Durbuy. Hun materiaal moesten ze vooral verdienen door het winnen van avontuurlijke challenges.

De koppels restaureren elk een chalet, hoe ze dat precies doen is hun eigen keuze, en nemen het tegen mekaar op in een aantal avontuurlijke uitdagingen. Een afwisselende vakjury - waaronder Dina Tersago, Marc Coucke en De Blok expert Sanchez – beoordelen hun werk. “De voorbije 2 jaar hebben we onze woning gerestaureerd. Mijn zus had mij getagd in een bericht waarin VTM kandidaten zocht voor het programma en Christopher schreef ons in. Ik moest zijn reactie lezen op het bericht om te weten dat hij ons had ingeschreven maar ik vond het niet erg. Het leek me best leuk om eens aan een tv-programma deel te nemen”, vertelt Hannah.

Christopher knikt lachend: “Ik ben altijd al een grote fan geweest van programma’s rond bouwen en verbouwen en het leek mij dan ook een unieke kans om eens deel te nemen aan zo’n opnames. We zijn bovendien beiden dol op Durbuy, dat was mooi meegenomen. Waar we precies aan begonnen, wisten we niet maar het was boeiend om een tv-programma achter de schermen te beleven. Toen we de andere duo’s voor het eerst zagen en hoorden dat velen best experten waren, voelde ik mij toch even onzeker.”

Lees verder onder de foto. 

Vakantiehuis For Life
Copyright: VTM

Controlefreak

De opnames zijn intussen achter de rug en beiden kwamen er rijker van terug. “Thuis heb ik mijn mancave maar nu zaten we dus echt een maand op elkaars lippen, daar had ik het soms moeilijk mee maar anderzijds leer je mekaar natuurlijk nog veel beter kennen op die manier. Ik heb er vooral geleerd dat ik best een controlefreak ben die moeilijk kan loslaten, iets wat je in een tv-programma natuurlijk af en toe wel moet doen maar voor mij was dat moeilijk. Op een bepaald moment kreeg ik het echt moeilijk, we hadden net wat kritiek gekregen, en dacht ik even aan stoppen. Ik was echt kwaad maar dat levert natuurlijk goede tv op (lacht)”, vertelt Christopher .

Hannah van haar kant dacht nooit aan stoppen. “Ik had wel verwacht dat het zwaar zou zijn, Ik heb vooral geleerd dat ik heel veel geduld met Christopher heb, ik wist dat al wel maar toch”, zegt ze lachend.

Verbouwen is één ding, aan een tv-programma deelnemen een ander

Beiden waren dan wel gewoon om te verbouwen maar deelnemen aan een tv-programma was toch net even iets anders. “Verbouwen kunnen we wel, we hadden destijds niet zo heel veel centen en dus besloten we ons huis zelf te restaureren. Ik leerde veel door te kijken naar filmpjes op YouTube en Dobit-TV. Anderzijds waren er natuurlijk ook de camera’s en de uitdagingen die we tussendoor moesten aangaan. Regelmatig waren er ook interviews en eigenlijk moesten we tussendoor verbouwen, dat was best heavy. Begrijp me niet verkeerd want het was heel leuk om doen. De camera’s waren ook niet constant aanwezig en we wisten altijd wanneer er opnames zouden plaatsvinden. Ook de relatie met de andere duo’s was heel fijn, we waren wel concurrenten maar de strijd werd niet gestreden op het scherp van de snee, integendeel we hielpen mekaar wanneer nodig. Toen de terrassen weer open mochten waren we nog in Durbuy en we zijn toen met zijn allen toch even naar een cafeetje geweest. We hebben ook afgesproken dat we volgend jaar allemaal ons eigen chalet reserveren, of we nu gratis of betalend moeten gaan, en een reünie organiseren.”

Lees verder onder de foto.

Vakantiehuis For Life
Copyright: VTM

Fijne ervaring

Nu de eerste aflevering uitgezonden is, blijven de reacties niet uit. “Familie en vrienden zijn heel enthousiast en dat geeft ons een fijn gevoel. Reacties van onbekenden zijn er voorlopig nog niet en dat hoeft voor ons ook niet. Anderzijds zou ik het niet erg vinden om herkend te worden. Of we het nog zouden doen? Ik denk het niet maar dat is niet omdat het niet fijn was maar eerder omdat ik vind dat 1 keer op tv komen volstaat (lacht). We hebben er zeker geen spijt van”, gaat Hannah verder.

Of ze nu 20 jaar gratis met vakantie mogen, blijft voorlopig de vraag maar restaureren zit Christopher duidelijk in het bloed. “Ik ben intussen aan het werk in het huis van een vriend en ook in ons eigen huis is er nog wel wat werk.”

Vakantiehuis for life is te zien bij VTM, elke maandag om 22 uur.

Lees meer over