De Smederij opent de deuren

Ann Peeters
4 maanden geleden
door Ann Peeters

Drie lokale ondernemers bouwden samen de oude smederij van Winksele om tot een hippe ontmoetingsplek. Je vindt er een eetbar, vergaderzalen en een brouwerij.

In de Smederij vind je brouwerij Adept van Dimitri Staelens,  het eetcafé met lactosevrije maaltijden van Kasper Troch en Jana Stessel en vergaderzalen van Tweeperenboom.

“Lokale inbedding in het dorp vinden wij heel belangrijk, De Smederij moet een beetje van iedereen zijn, een laagdrempelige ontmoetingsruimte, waar we lokale ambachten in de kijker zetten”, zegt Nele Smets van Tweeperenboom. “We hebben vannacht aan alle 1500 brievenbussen in het dorp ballonnen met een uitnodiging gehangen, zodat iedereen uit Winksele zich hier alvast welkom kan voelen.” Nele en haar man Bert kochten het pand en zijn ook de initiatiefnemers van de Smederij.

 In het eetcafé staan op de kaart lactosevrije gerechten, gemaakt van lokale producten en groenten. In de brouwerij worden binnenkort 4 nieuwe Winxele-bieren gebrouwen. Voor de verhuur van de vergaderzalen, staan Bert en Nele van Tweeperenboom in. De tuin zal in de toekomst waarschijnlijk evolueren naar een publieke tuin.

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters