Vernieuwde speel- en ontmoetingsplek voor Max Havelaarplein

speelterrein

De inrichting van de vernieuwde speelzone 'de Spiraal' op het Max Havelaarplein in Wezemaal kwam er na een participatietraject met de bewoners.

De gemeente Rotselaar wil de buurt bedanken voor de inbreng tijdens het participatietraject voor de herinrichting van de speelzone.  Dankzij die inbreng kon de gemeente het Max Havelaarplein inrichten volgens de noden van de buurt.

Ontspanningsruimte

De nieuwe ligbanken en rolstoeltoegankelijke picknickbanken bieden een rustpunt op het plein, naast het petanqueterrein. Samen met de aangeplante bomen, maakt de herinrichting van het plein een ontspanningsruimte voor de buurt.

De schommel en speeltoestellen ‘spirallo’ en ‘spaghettini’ kregen een nieuwe plaats. “Het grootste speeltoestel kwam er na de ideeën van de kinderen uit de buurt”, zegt schepen voor Jeugd Nele Demuynck. Ook op de ‘bomojo’ kunnen kinderen heel wat avonturen beleven.

“De gemeente Rotselaar wil de buurtspeeltuinen systematisch vernieuwen en het speelnetwerk uitbreiden, zodat er voor iedereen speeltuintjes op wandelafstand in de buurt zijn. Het zijn fijne ontmoetingsplekken die bewoners samenbrengen”, aldus schepen Demuynck.

Lees meer over