30 jaar al bestaat Scouts Meerdaal Haasrode en dat werd gevierd

De allereerste Haasroodse jongverkennersgroep in 1975 met de bus op weg naar het kamp in de buurt van Redu.

Welke vereniging kan zeggen dat ze tweemaal boven de doopvont gehouden werd? Scouts Meerdaal Haasrode kan dat. De vereniging blikt terug op mooie jaren en kijkt vooruit naar een bruisende toekomst.

Scouts Meerdaal Haasrode viert dit jaar haar 30-jarig bestaan, een mijlpaal die niet zomaar voorbij mag gaan. De groep werd opgericht door Marc De Becker in 1973, kende een time-out en werd nieuw leven ingeblazen in 1993 door oud-leiders Frederik Van Wonterghem, Alain Meloen en Ludwig Roger, met groepsleider Renaat De Feyter. Dankzij deze visionairen bloeit de scoutsgemeenschap als nooit tevoren, met Kobe Vaes, Maurice Vankersschaever en Bram Dumoulin aan het roer als groepsleiders.

Met maar liefst 211 leden en 37 vrijwilligers vormt Scouts Meerdaal Haasrode een hechte familie van 248 mensen. De groep bestaat uit zeven groepen, elk met een unieke dynamiek, van Kapoenen tot Jin. Hun lokalen, gelegen in Haasrode, bieden een ruime uitvalsbasis vlakbij het Meerdaalwoud, waar ze volop van de natuur kunnen genieten.

Leuke weetjes over de groep? De scouts in Haasrode bestaat eigenlijk al 50 jaar, met een tijdelijke stop en heroprichting. Van de oude lokalen op de berg van De Betstraat tot hun huidige adres sinds 2005, de hele geschiedenis van de scoutsgroep werd belicht op een tentoonstelling tijdens het grote verjaardagsfeest van vorig weekend.

“Het feest was groots met livemuziek, hapjes, drankjes, een afterparty en kinderanimatie. Iedereen was welkom om ons jubileum mee te vieren”, zegt Bram Dumoulin. “De sfeer binnen onze groep is warm en uitnodigend, met wekelijkse bijeenkomsten, gave weekends en het jaarlijkse kamp als hoogtepunt. Dit jaar trekken we naar Laakdal voor een groepskamp vol avontuur en samenhorigheid. Scouts Meerdaal Haasrode, een groep met een rijke geschiedenis en een bruisende toekomst!”

Lees meer over