Speelplein Don Bosco Oud-Heverlee organiseert provinciaal kampioenschap Muurke Klop en helpt daarmee kwetsbare kinderen

provinciaal kampioenschap Muurke Klop Oud-Heverlee in Kessel-Lo
Op zaterdag 30 maart organiseert Speelplein Don Bosco Oud-Heverlee het evenement ‘Halte 12’ aan het Blauwputplein in Kessel-Lo. Dit evenement belooft een bruisende dag vol ontspanning, vertier en ontmoeting te worden, maar heeft daarnaast
ook een competitief randje. Er wordt namelijk het provinciaal kampioenschap Muurke Klop georganiseerd.
Het is de eerste keer dat Speelplein Don Bosco Oud-Heverlee dit speciale kampioenschap mag organiseren. “Muurke Klop, zeeën, kaatsen ... Hoe je het ook noemt, sinds jaar en dag verzamelen heel wat kinderen zich op speelplaatsen om te strijden voor de titel van kampioen van de speeltijd”, klinkt het bij organisator Maarten Demin.

“Als doorwinterde jeugdwerking zijn ook wij gepassioneerd door deze gelaagde en uitdagende sport. Hoe kunnen we deze eeuwenoude sport beter vieren dan samen met Muurke Klop VZW het enige echte Vlaams-Brabantse kampioenschap te organiseren? Op zaterdagnamiddag 30 maart zullen we weten wie zich voor minstens een jaar Vlaams kampioen Muurke Klop mag noemen.”

Sociaal tarief
Naast het PK Muurke Klop omvat Halte 12 nog een scala aan boeiende activiteiten waaronder een rommelmarkt, een benchpress-competitie, diverse animatie en muzikale optredens. “Het belangrijkste doel van Halte 12; is niet alleen om een dag vol plezier te bieden, maar ook fondsen te werven voor het sociaal tarief van de organisatie. Dit fonds is bedoeld om gezinnen die het financieel moeilijk hebben te ondersteunen, zodat hun kinderen kunnen deelnemen aan de activiteiten van het speelplein.”

De naam Halte 12 is afgeleid van de gratis busdienst die Speelplein Don Bosco Oud-Heverlee iedere zomer voor haar kinderen organiseert. Deze busdienst brengt kinderen gratis van en naar het speelplein De twaalfde halte van een van de bussen bevindt zich recht voor het Blauwputplein in Kessel-Lo, waar Halte 12 plaats vindt!

Praktische informatie
Het evenement gaat door op zaterdag 30 maart 2024 aan het Blauwputplein in Kessel-Lo. Het start om 10 uur met het Provinciaal Kampioenschap Muurke Klop en gaat door tot 22 uur. Toegang is gratis. Meer info kan je vinden op de pagina van het Facebook-evenement

Lees meer over