Magische fauna en flora muurschildering schittert op GO! Basischool Lab'Oh in Wilsele

muurschildering
GO! basisschool Lab’Oh in Wilsele onthult een betoverende muurschildering, geïnspireerd op de prachtige natuur van de aanliggende vijvers van Bellefroid.

De gevel van GO! basisschool Lab'Oh werd getransformeerd met een prachtige muurschildering die de essentie van de school belichaamt. De muurschildering, die een scala aan dieren in levendige kleuren afbeeldt en verwijst naar de achterliggende vijvers van Bellefroid, is een eerbetoon aan de drie pijlers van de schoolvisie: verbeelding, kracht en verbinding. Het biedt een boeiende en inspirerende ervaring voor zowel kinderen en ouders als buurbewoners.

Het Leuvens kunstenaarscollectief Treepack heeft met deze muurschildering geprobeerd om niet alleen esthetische waarde toe te voegen aan het gebouw, maar ook het gevoel van verwondering en verbeelding bij de kinderen te prikkelen. De muurschildering is naast een mooi uithangbord voor de school ook een belangrijk educatief hulpmiddel, waarbij leerlingen worden aangemoedigd om de wereld om hen heen te verkennen. De verbinding tussen de verschillende dieren moedigen de kinderen aan om hun innerlijke kracht te vinden en te omarmen, terwijl ze leren om obstakels te overwinnen en hun dromen na te streven.

Jamz Jameson werkt al vele jaren als art director, tekenaar, graficus en schilder met focus op storyboarding, street art en het creëren van kinderboeken. Met andere woorden de perfecte kunstenaar voor dit prachtige project.

Directeur van GO! basisschool Lab’Oh, Jimmy Ven, deelde zijn enthousiasme over de nieuwe toevoeging aan de school: “De muurschildering is niet alleen een visueel spektakel, maar ook een bron van inspiratie en verbinding voor de hele buurt. De visualisatie weerspiegelt de waarden van de school en het is een uitnodiging om de wereld te verkennen met een open geest en een nieuwsgierig hart.

Lees meer over