Drie jaar cel voor verkrachtende pamperboxoplichter gevraagd

Vier verdachte dieven betrapt in Leuven en Bertem

Jens D. uit Herent, werd eerder al veroordeeld voor oplichting en kindermisbruik, daar blijft het niet bij. Hij wordt nog beschuldigd van diefstal, oplichting, verduistering van activa en valsheid in geschriften. Hem hangt drie jaar cel boven het hoofd.

De man uit Herent raakte in 2016 al bekend, maar niet op een goede manier. Als Pamperbox-oplichter lichtte hij honderden jonge ouders op met een pamperabonnement. Ze zouden via een voordelig tarief maandelijks pampers krijgen, dat project ging niet door en de centen stak hij in eigen zakken. In de loop van dat onderzoek vonden de speurders nog beelden van kindermisbruik op zijn computer. Tijdens dat onderzoek, brak hij een contactverbod met minderjarigen. Het leverde hem 7,5 jaar cel op. Daarna volgde voor de Turnhoutse strafrechter nog eens zes jaar cel voor de aanranding en verkrachting van een zesjarig meisje. Hij knoopte een relatie aan met een gescheiden vrouw, om zich dan te vergrijpen aan haar dochter in bad. Dat wisten ze bij persbureau Belga.

De man moest deze week voor de Leuvense rechter verschijnen omdat hij tussen 2018 en 2020  contracten op naam van zijn ex, met wie hij samen twee kinderen heeft, afsloot. Zo ontfutselde hij haar 72.500 euro. Om de omgangsregeling met zijn kinderen uit te breiden, vervalste hij een huurcontract. Daarnaast lichtte hij enkele collega’s op. De ene beloofde hij om zijn geld te investeren in cryptomunten, de andere man werd goedkope luxereizen naar Dubai en New York beloofd. Behalve het geld ontvangen, gebeurde hij niets. De beklaagde zei met schulden te kampen door een grote gokverslaving en was bereid om alles terug te betalen.  

Zijn raadsman vraagt om de opslorping van de dossiers en verwijst daarbij naar de Pamperbox-affaire. Op die manier zou de man voor ongeveer dezelfde feiten in dezelfde periode geen extra straf kunnen krijgen. Zijn advocaat had de juiste papieren niet mee om dat aan te vragen, deze zaak gaat verder op 27 mei. 

Lees meer over