Inbrekers op ronde in Heverlee

Stefan Van de Weyer
5 maanden geleden
door Stefan Van de Weyer

Inbrekers waren de voorbije dagen actief in Heverlee en in het centrum van Leuven.

Dieven hebben proberen inbreken in een woning in de Pater Perquylaan in Heverlee. Toen de bewoners vrijdag na enkele dagen vakantie terug thuis kwamen, stelden ze vast dat er braaksporen waren aan twee vensters aan de achterzijde van het huis. Ook de achterdeur was beschadigd en het cilinderslot was afgebroken. De daders raakten echter niet binnen.

Inbrekers hebben vrijdagavond na het invallen van de duisternis proberen binnen te dringen in een woning in de Idalaan in Heverlee. Er waren duidelijke braaksporen te zien ter hoogte van een raam. De daders slaagden echter niet in hun opzet. Wellicht gingen de daders op de loop toen één van de bewoners, die was opgeschrikt door verdachte geluiden, een kijkje kwam nemen en riep of er iemand daar was.

In een studentenkot in de Burgemeestersstraat werd er eveneens ingebroken. Op de derde verdieping van het gebouw werd een deur geforceerd. Het kot werd doorzocht. De huurster kon nog niet bereikt worden, zodat niet bekend is of er effectief ook buit werd gemaakt. Een medebewoonster stelde de inbraak vast.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer