Zythosfestival verwacht 15.000 bezoekers

Op 27 en 28 april vindt het 10e Zythosfestival plaats, de 2e editie in Leuven. Het festival is het 2e grootste van de wereld en het grootste van West-Europa. Honderd standhouders presenteren er 500 bieren.

Onmogelijk om alles te proeven dus maar dit jaar staat een adviesteam klaar om te adviseren wat u zeker moet proeven. “Voor Leuven is dit festival toeristisch zeer belangrijk”, zegt schepen van Toerisme Dirk Vansina. “Vorig jaar waren er 13.000 bezoekers en we verwachten er dit jaar 15.000. Alle hotels waren vorig jaar volzet. Toeristisch is dit voor onze stad een belangrijk evenement. Het past volledig in ons strategisch plan om Leuven als bierstad te profileren.”

Toerisme Leuven heeft dan ook heel wat nevenactiviteiten gepland waarmee ook de gewone bierliefhebber aan zijn trekken zal komen. Onder meer brouwerijbezoeken bij AB Inbev en Domus maar ook Leuvense bierverhalen en wandelingen door de stad. “Het valt op dat ook anderen inspelen op dit bierfestival”, vervolgt schepen Vansina. “Extra Muros-festival op de Oude Markt, restaurants bieden speciale biermenu’s aan, hotels en B&B’s bieden een speciaal bierarrangement aan…de reservaties in de hotels stromen vlot binnen. Voor de promotie werken we samen met de provincie Vlaams-Brabant die gedurende een hele maand (13 april -12 mei) bieractiviteiten organiseert. De infofolder van Toerisme Vlaams-Brabant is gratis te verkrijgen bij de infobalie van Toerisme Leuven in de Naamsestraat. De Lijn zorgt ook dit jaar voor veilig vervoer tussen Brabanthal en stad. Vorig jaar namen zo’n 6.000 bezoekers de bus.”

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel