Zwerfkatjes krijgen hulp via De Warmste Week van StuBru

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De voorbije weken en komende dagen zijn er weer heel wat acties die ook ten voordele van katjes worden georganiseerd. Deze kaderen in De Warmste Week van Studio Brussel.

Een opvangmama van Zwerfkat in Leuven (ZIL) verkocht ‘fleecekes for life’ ten voordele van ZIL en deze actie leverde 120 euro op.

Dierenarts Boozoo op de Naamsesteenweg verkoopt snoepjes ten voordele van ZIL en de ZIL-vrijwilligers en verschillende handelszaken in en rond Leuven zamelden honderden kilo’s rosse centjes in.

Op 18 november waren er ook al de demo’s en workshops dans van Bachata con Emocion (zie foto).  De vereniging zamelde hiermee 677,20 euro in ten voordele van Zwerfkat in Leuven.

Op woensdag 12 december om 20.30 uur trad Enira (de band van Wim Van Deuren die nog rondtoerde met o.a. de Scabs) op in de Libertad. De groep vroeg hiervoor een gulle gift van de toeschouwers ten voordele van Zwerfkat in Leuven. Wim adopteerde aidskatje Pluche bij ZIL en steunt de werking dan ook graag.

Op vrijdag 14 december van 12 tot 20 uur organiseren de leerlingen, leerkrachten en het oudercomité van de Wijnpers een kerstmarkt met zelfgemaakte spulletjes ten voordele van verschillende kattenopvangen (Zwerfkat in Leuven, Cattitude uit Bertem en Helga’s Poezenhuisje uit Keerbergen).

En volgende week start een online veiling met gesigneerde kunstwerkjes en spullen van bekende Belgen, waaronder de gesigneerde tennisracket waarmee Olivier Rochus op de Olympische Spelen ons land vertegenwoordigde.

Op die manier hoopt ZIL genoeg geld in het laatje te krijgen om de totale kosten van dit jaar (100.000 euro) te kunnen verlichten. ZIL is ook steeds op zoek naar extra vrijwilligers en opvanggezinnen.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans