Zwerfkat in Leuven rondt kaap van 500 katjes

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Een maand geleden dacht Zwerfkat in Leuven vzw dat ze tegen eind september de kaap van 500 katjes zou overschrijden sinds haar oprichting in april 2014.

Afgelopen vrijdag sprong ze voor het 502de katje in de bres. “Momenteel hebben we 37 kittens en 7 volwassen katten in opvang. De afgelopen week verloren we jammer genoeg ook 10 kittens waarvan 6 prematuur waren en 4 stierven door een ziekte.  Ook een volwassen kat haalde het niet doordat ze in een vergevorderd stadium van kattenaids zat”, aldus Sabine Bovend’Aerde van Zwerfkat in Leuven.

“Daarenboven zorgen we ook voor voeding en beschutting voor bijna 250 katjes die steriel zijn teruggeplaatst en door buurtbewoners worden verzorgd. Voor de komende maanden ligt er nog heel wat werk op de plank.  Alle meldingen samengeteld hebben we nog meer dan 100 katjes om voor in actie te komen.  En dit zijn dan enkel deze waar we momenteel weet van hebben. Elke dag komen er extra meldingen binnen.”

“We werken momenteel ook aan sensibiliseringscampagnes om de adoptie van volwassen katten in de spotlight te zetten en om mensen te overtuigen om hun huiskatten steriel te maken en zieke verdwaalde of gedumpte katten sneller te melden. Om ons te steunen, ontvingen we, tenslotte, op 9 juni de pot van vrijwillige bijdragen die ingezameld werden tijdens de infosessies van Leuven Soepeert.”

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans