Zwerfkat in Leuven voorkomt geboorte van 1665 kittens

Kirsten Bosmans
4 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Zwerfkat in Leuven heeft deze week haar tweede verjaardag gevierd en maakte voor die gelegenheid enkele opmerkelijke cijfers bekend.

“Van de 411 katten waarvoor we de voorbije 2 jaar in de bres sprongen, waren er 193 katten niet gesteriliseerd”, klinkt het. “Rekening houdend met het feit dat elke kattin minstens 2 nestjes per jaar kan van gemiddeld 3 kittens kan voortbrengen, betekent dit dat we de geboorte van 1.665 kittens konden voorkomen dankzij ons sterilisatieprogramma. En dan spreken we nog niet over de kittens die zij op hun beurt hadden kunnen voortbrengen.”

Daarenboven zorgt Zwerfkat in Leuven ervoor dat 250 katten elke dag eten en beschutting krijgen via voedermama’s en -papa’s: dit door middel van ingezameld voedsel en schuilhuisjes. De geschatte kosten voor het jaar 2016 zijn geraamd op 46.000 euro.  “We zamelen dit geld allemaal zelf in via verkoopstandjes, ledenwerving, private giften en events zoals een pannenkoekendag, een spaghettiavond, enzovoort.  Ook waren er al enkele private initiatieven om ons te steunen zoals een wafelbak en een fotoshoot van katten en hun baasjes. Tot op heden krijgen wij nog steeds geen subsidies van de overheid.”

“En het werk is nog lang niet gedaan! Elke dag krijgen we nieuwe meldingen binnen van zwervertjes, gedumpte en verdwaalde katten. Momenteel hebben we 10 volwassen katten in opvang die elk al een rugzakje hebben en waar vaak een medisch probleem bij is vastgesteld dat we al dan niet nog kunnen oplossen. We doen echter met veel goede moed verder en hopen op uw steun te kunnen blijven rekenen.”

https://youtu.be/xNwpGbL9LUI

www.zwerfkatinleuven.be of www.facebook.com/zwerfkatinleuven

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans