Zwembadsector barst uit zijn voegen

1 maand geleden
door Redactie

Het wordt stilaan duidelijk dat een luilekkervakantie aan de Spaanse Costa’s er dit jaar niet in zit. Ook uitstappen in eigen land zullen door de coronacrisis meer dan waarschijnlijk gelimiteerd worden. Daarom beslissen meer en meer landgenoten om een zwembad te laten plaatsen, een klein paradijsje in eigen tuin.

“De zwembadsector beleeft momenteel een zeer drukke periode”, zegt Stephan Coenart, zaakvoerder van Qpools4U. “Ik draai al vele jaren mee in het plaatsen en renoveren van zwembaden en aanleggen van tuinen, maar dit voorjaar is werkelijk uitzonderlijk. Vorige zomer was heel warm en als we klimatologen mogen geloven evolueert ons klimaat naar zuiderse normen. Daarbovenop heb je nu de coronacrisis, waardoor mensen hun vakantie in eigen land en misschien wel voornamelijk in eigen tuin zullen moeten doorbrengen. Dit trekt mensen die al even dromen van een zwembad in eigen tuin over de schreef. Daarenboven maak je een zwembad tegenwoordig zo goedkoop of zo duur als je zelf wil en ook de kosten van het onderhoud lopen niet zo hoog op als wel eens beweerd wordt. Mensen gaan de investering aan, omdat ze beseffen dat het in eigen tuin ook best fijn kan zijn. Rond de periode van Pasen deden de trampolineverkopers gouden zaken, nu draaien de zwembadverkopers en -plaatsers overuren.”

Qpools staat voor Quality pools, het bedrijf uit Tienen plaatst geïsoleerde betonen zwembaden met ter plaatse op maat aangepaste 1,5mm liners met garantie.  “We proberen betaalbare nieuwe systemen aan te bieden, zoals automatische magnesium ontsmetting, waarbij magnesium omgezet wordt tot natuurlijke chloren. Zwembaden met weinig onderhoud en een optimaal automatisch systeem. Er is keuze van eenvoudige tot complexe systemen, budget vriendelijke systemen en zelfbouw pakketten met handleiding voor wie graag zelf de handen uit de mouwen steekt. De materiaalkeuze is zeer groot, voor elk wat wils. Dat gaat van opbouwzwembaden tot inbouwzwembaden.”

Het bedrijf werkt samen met diverse andere gespecialiseerde bedrijven, om de aanvragen zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden, maar behoudt steeds het toezicht op de werven. “Wij beseffen dat mensen die een zwembad bestellen ook zo snel mogelijk willen zwemmen, daarom draaien we nu op volle toeren. We staan ook ter beschikking in de weekends tijdens het zwembadseizoen om klanten uit de nood te helpen. Wij bieden naast zwembaden ook alle materialen voor onderhoud aan. Deze kan je vinden in onze webshop www.qpools4ushop.be of je kan ze ook telefonisch bestellen op het nummer 0479/94.70.01. Interesse in een zwembad? Wij komen vrijblijvend langs om uw project te bespreken en onze offertes zijn gratis. Wij wensen iedereen een mooie zomer toe.”

Over de auteur

Redactie