Zware ochtendspits op E40 ondanks heropenen rijstroken

Sinds vanochtend zijn alle rijstroken op de E40 in de richting van Luik opnieuw opengesteld. Dat betekent echter niet dat alle problemen van de baan zijn. Er wordt nog steeds gewerkt in de richting van Brussel, en dat leverde alweer een loodzware ochtendspits op.

Op de E314 was het meer dan 30 minuten aanschuiven en op de E40 vanuit Luik meer dan een uur. Ook op de Leuvense gewestwegen was het drukker dan anders. Het Vlaams Verkeerscentrum en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) raden weggebruikers daarom sterk aan om de E40 Leuven-Brussel en de E314 richting Leuven enkel te gebruiken voor de hoogst noodzakelijke verplaatsingen. Ook de gewestwegen en de lokale wegen in de buurt van de E40  kan je best vermijden tot 3 september. Blijf dus zo veel mogelijk weg uit die regio, en informeer je goed op voorhand als je een verplaatsing niet kan uitstellen of als je geen alternatief hebt.

De planning voor richting Brussel:

In de rijrichting van Brussel zal het verkeer dat vanuit Luik komt via de E40, net voor het knooppunt met de E314 in Heverlee i.p.v. twee rijstroken maar over één rijstrook beschikken. Het verkeer dat via de E314 vanuit Lummen komt, zal ook een rijstrook minder (één i.p.v. twee) hebben op de verbinding van de E314 naar de E40 richting Brussel. Op maandag 3 september zal de weg uiterlijk om 6u ‘s ochtends (voor de start van de ochtendspits) over de hele breedte opnieuw opengesteld worden.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans