Zondag geen bussen door centrum vanwege GP Jef Scherens

Op zondag 16 september rijden de bussen van De Lijn de hele dag lang niet door het centrum van Leuven omwille van de wielerwedstrijd Grote Prijs Jef Scherens. Alle bussen rijden in tegenwijzerzin rond Leuven, via de buitenring.

Het station blijft de hele dag bereikbaar met de bus, net als de haltes op de buitenring. Tot slot volgen lijnen 4, 5, 333 en 335 lokaal extra omleidingen in Wilsele, Herent en Kessel-Lo.

Meer info: www.delijn.be/leuven

Naar Leuven station en het UZ Gasthuisberg

Alle lijnen rijden rechtsaf de ring op om zo het station of UZ Gasthuisberg te bereiken. Ze volgen daarbij de buitenring, in tegenwijzerzin. Door de verkeersdrukte zijn er de hele dag vertragingen mogelijk.

Vertrek vanaf Leuven station

De lijnen die na hun vertrek normaal gesproken door het stadscentrum rijden, volgen ook de buitenring. Lijnen 7, 8, 9 en 380 rijden uitzonderlijk naar de Tiensesteenweg via de Diestsepoort, de Martelarenlaan en de Spoordijk.

Lijnen 4, 5, 333 en 335

Bus 4 rijdt op 16 september niet via de Mechelsesteenweg en de Keizersberg, maar via de Nieuwe Mechelsesteenweg en de buitenring. Lijn 5 bedient Wilsele-dorp niet, maar rijdt langs de Wilselsesteenweg en het centrum van Herent naar de Nieuwe Mechelsesteenweg en de ring. Bussen 333 en 335 rijden tussen het Vuntcomplex en Leuven station in beide richtingen om via de Eenmeilaan en de Diestsepoort.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans