ZOMERBUBBELS van 2 tot en met 5 juli

29 juni 2020 | 22u26 | Gepost door redactie
ZOMERBUBBELS van 2 tot en met 5 juli
Het wordt een gezellige zomer in Leuven, met meer dan 120 kleinschalige activiteiten in de buitenlucht, zoals stadswandelingen, buurtsportactiviteiten of openluchtfilms. Maar de aftrap van deze unieke zomer wordt gegeven door ZOMERBUBBELS, een vierdaagse braderie, die eigenlijk geen braderie is.
Het bericht ZOMERBUBBELS van 2 tot en met 5 juli verscheen eerst op Leuven Actueel.

Van donderdag 2 tot en met zondag 5 juli doe je de beste zomerkoopjes, in je favoriete shop, maar nu ook in je kot.  “We kunnen helaas geen kramen zetten dit jaar, dus daarom is er dit jaar ook een online braderie, want je kan van 2 tot en met 5 juli tal van aantrekkelijke promo’s terugvinden op het braderieplatform op www.shoppeninleuven.be?utm_source=rss&utm_medium=rss. Zo shop je veilig en supermakkelijk het beste van wat Leuven te bieden heeft“, zegt Tine Vandeweerd van handelsvereniging Liefst Leuven. “Trek je liever de stad in om al dat moois te zien en te voelen? Dat kan natuurlijk ook, en in de beste omstandigheden, want de winkels en horecazaken doen er alles aan om je veilig en comfortabel te ontvangen. De zeepbellenacts en schitterende ballondecoraties tenslotte, maken de stad weer net dat tikkeltje feestelijker.”

“De coronacrisis heeft een aantal evoluties in de handel versneld”, vult schepen van handel Johan Geleyns aan. “Vooral het online shoppen en het verhaal van de winkelbeleving nemen nog in belang toe. Daarom zet de stad verder in op het lokaal online shoppen met webshoppeninleuven.be, werken we aan een platform voor duurzame leveringen in onze stad en maken we van dit najaar een periode boordevol beleving in Leuven.”

Ook op vrijdag 4 uur gratis parkeren in Parking Vaartkom
Vanaf 3 juli parkeer je ook op vrijdag 4 uur gratis in Parking Vaartkom. Dan kan je elke vrijdag, zaterdag en koopzondag gratis parkeren en met de gratis elektrische shuttle van parking Vaartkom naar het centrum. “Aan al onze bezoekers van buiten Leuven willen we één duidelijk signaal geven: Leuven is makkelijk bereikbaar, en je kan zelfs gratis parkeren. Nu ook op de dag van de vrijdagmarkt”, aldus  schepen Geleyns “We zeggen heel duidelijk: zet je wagen gratis aan de rand van de historische binnenstad, neem de e-shuttle en vermijd zo de stress van het zoeken naar parkeerplaats in het centrum. Het zal jouw humeur en portefeuille ten goede komen, en daar kan je dan eentje (of meer) extra op gaan drinken in onze horeca.”

“Met deze tijdelijke maatregel in het kader van de heropstart maken we parking Vaartkom als randparking nog aantrekkelijker”, licht schepen van mobiliteit David Dessers toe. “Op die manier verminderen we het zoekverkeer in de stad en geven we maximaal ruimte aan voetgangers en fietsers. Parking Vaartkom is bovendien makkelijk bereikbaar met de gratis elektrische shuttle. De shuttle rijdt elk kwartier.”

Tine Vandeweerd van Liefst Leuven en schepen van handel Johan Geleyns zijn het tenslotte roerend eens “Leuven is en blijft een fantastische winkel- en horecastad. En als we zo verder bouwen aan een veilig winkel- en horecagebeuren, dan kunnen we binnenkort weer zeggen: ‘het is weer gezellig druk in Leuven’”

ZOMERBUBBELS is een initiatief van Liefst Leuven, in samenwerking met stad Leuven

Het bericht ZOMERBUBBELS van 2 tot en met 5 juli verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over