Zijn er genoeg zitbanken in Leuven?

Ann Peeters
5 maanden geleden
door Ann Peeters

N-VA Leuven vraagt de stad om werk te maken van een bankenplan. Om dit te financieren willen ze een heel bijzonder initiatief lanceren. “Ik zou graag zien dat de Leuvense banken voorzien kunnen worden van een naamplaatje met een boodschap.” zegt N-VA gemeenteraadslid Debby Appermans. “Dit kan een mooi gebaar zijn en levert meteen ook inkomsten om extra houten banken te voorzien in Leuven centrum en de deelgemeenten.

Er zijn vele gezellige plaatsen in Leuven met mooie banken. Zowel Leuvenaars als niet-Leuvenaars hebben vaak heel goede herinneringen aan leuke plekken met een bank. Ze brachten er mooie tijden door met hun lief, vrienden of familie.

Gemeenteraadslid Debby Appermans van N-VA vraagt om op de banken plaatjes te kunnen laten plaatsen met daarop een boodschap: “Het kan gaan om een romantisch gebaar, een in-memoriam, een verjaardagscadeau, … . De kostprijs kan afhangen van de locatie en hoelang het blijft hangen. Dat hoeft helemaal niet duur te zijn en het idee is origineel. In steden als San Francisco wordt dit reeds gedaan.”

Katelijne Dedeurwaerder, ook gemeenteraadslid van N-VA, vraagt om met de inkomsten die hiermee gegenereerd worden te starten met het opstellen van een heus bankenplan: “Een plan waarbij wordt gekeken op welke plaatsen er extra banken kunnen voorzien worden.”

Collega Frieda Aerts (gemeenteraadslid N-VA) weet dat hier nood aan is: ”We horen van senioren dat zij op verscheidene plaatsen banken missen. Ze willen graag buiten komen en een grote wandeling maken, maar moeten op tijd en stond even kunnen zitten alvorens deze verder te zetten. Daarom willen we vragen om bijzondere banken te koppelen aan een bankenplan. Veel Leuvenaars en vooral de senioren zullen er de stad dankbaar om zijn.”

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters