Zijn bomen in Kardinaal Mercierlaan ziek of niet?

Ann Peeters
1 jaar geleden
door Ann Peeters

De stad wil beginnen aan het uitwerken van een voorontwerp voor de heraanleg van de Kardinaal Mercierlaan en de Willem de Croylaan in Heverlee. Vanaf Stadion Den Dreef tot net voorbij de spoorwegovergang aan de Herendreef zal de stad een breder fiets- en voetpad aanleggen en de rijweg vernieuwen. Tegelijkertijd zal er werk gemaakt worden van een gescheiden rioleringsstelsel.

Maar wat met de aanwezige bomen?

Het bomenbestand langs beide lanen bestaat uit paardenkastanjes. “Deze bomen lijden al 20 jaar aan de gevolgen van een paardenkastanjemineermot”, zegt Dirk Vansina, schepen van openbare werken. “Enkele bomen vertonen sporen van een bloedingsziekte. Omdat de stad de huidige bomen heel graag wil behouden, laat ze zich adviseren over hoe gezond de bomen nog zijn, wat de impact is van deze ingrijpende werken op de bomen en welke eventuele beschermingsmaatregelen er kunnen getroffen worden.”

“Een studie naar de vitaliteit van de bomen moet het mogelijk maken om een juiste keuze te maken tussen de verschillende alternatieven voor het straatprofiel”, aldus schepen Vansina. Met de resultaten van dit onderzoek gaat de stad aan de slag om een voorontwerp voor de heraanleg uit te werken. Zodra dit beschikbaar is, zal de buurt hierover geïnformeerd worden.

 

 

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters