Zeven dronken mannen meegenomen door politie

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De Leuvense politie plukte voorbije weekend zeven dronken mannen van straat of van café in het Leuvense. Ze werden ter ontnuchtering in de cel gelegd of werden overgebracht naar het ziekenhuis.

Een 24-jarige man uit Leuven moest zaterdagnacht zijn roes uitslapen in de politiecel, nadat hij dronken in slaap was gevallen in een café aan de Vaartkom. De man was zaterdagavond het café binnen gekomen met onder de arm een lange doos. In de doos zat een vuurwapen. Toen de man in slaap was gevallen, nam iemand van het personeel het geweer weg en belde de politie. De twintiger werd geboeid overgebracht naar het commissariaat. Het wapen bleek een loodjesgeweer te zijn waarvoor geen vergunning nodig is. De man had het bewijs op zak dat hij dit wapen en de bijhorende doos loodjes diezelfde middag had aangekocht. Nadat hij zijn roes had uitgeslapen mocht hij naar huis met zijn loodjesgeweer.

Een 20-jarige man uit Mechelen die zondagochtend omstreeks 6 uur in dronken toestand problemen op de Oude Markt veroorzaakte, werd opgepakt en opgesloten ter ontnuchtering. De man, die eerder op de nacht al een waarschuwing had gekregen van de politie, zette het bij het zien van de patrouille op een lopen. Hij werd na een korte achtervolging gevat. De twintiger verzette zich hevig en werd uiteindelijk geboeid overgebracht naar het commissariaat.

Een 29-jarige man uit Kessel-Lo, die zondagmorgen omstreeks vier uur problemen veroorzaakte in een café aan het station en door de uitbater werd gevraagd de zaak te verlaten, eindigde de nacht in de cel. De man zocht in dronken toestand problemen met andere bezoekers. Hij werd geboeid en opgesloten ter ontnuchtering.

Een 18-jarige man uit Bierbeek werd omstreeks vier uur met een ziekenwagen overgebracht naar het Heilig Hartziekenhuis. Hij was met enkele vrienden op stap geweest en viel op een bepaald ogenblik op straat in slaap. Er was geen beweging meer in te krijgen, zodat zijn vrienden besloten de hulpdiensten te verwittigen.

Een 27-jarige man uit Herent werd even voor vier uur door een patrouille aangetroffen toen hij over de Grote Markt zwalpte en regelmatig tegen de grond ging. De man was stomdronken en werd te slapen gelegd in de politiecel.

Een 45-jarige man uit Leuven werd zaterdagnacht omstreeks twee uur liggend op de grond in de Sint-Maartenstraat aangetroffen door een voorbijganger. De man was in een diepe slaap en rook sterk naar alcohol. Hij was echter niet wakker te krijgen. Hij werd met een ziekenwagen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg. Hij was bij de politie gekend voor gelijkaardige feiten van openbare dronkenschap.

Een 26-jarige man uit Leuven werd zaterdag even voor middernacht volledig verkleumd aangetroffen op een terras in de Muntstraat. De man was volledig van de kaart en duidelijk stomdronken. Hij werd opgesloten ter ontnuchtering.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer