Zes Leuvense Kalgirls presteren in volledige Zweedse Ironman Drie onder hen geplaatst voor WK in Hawaï

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Op de volledige Ironman in het Zweedse Kalmar werd Leuvenaar Geert Janssens knap overall zesde. Hiermee behaalde zijn ticket voor het WK in Hawaï ook ineens ook. Bij de vrouwen scoorden vooral Leuvense Jolien Lewyllie met de zege, zo voegt ze zich bij een beperkt lijstje vrouwelijke Ironmanwinnaressen, en en Lore Vanclooster met de derde plaats.

Iets na halfweg fietsen reden Leuvensen Charlotte Verhaegen, Vanclooster en Lewyllie samen aan de leiding. Uteindelijk werd Charlotte zestiende, haar stadsgenote Stefanie Lefèvre deed het een plaatsje beter. Ook zij plaatsten zich voor Hawaï in hun agegroup omdat Charlotte de F18 agegroup won en omdat Stefanie tweede was bij de F30. De twee overige Kalgirls, Hanne Vanclooster en Inge Keymolen, plaatsten zich als 47ste en 123ste. In hun agegroup werden ze respectievelijk vijftiende en twintigste. “Het zwemmen was top, op de fiets had ik nooit een goed gevoel in de benen, maar toch ging het wel snel door de vele wind. Tijdens het afsluitende lopen voelden mijn bovenbenen stijf aan vanaf km achttien, maar ik ben blijven gaan. Ik had nooit gedacht dat een tijd van tien uur en acht minuten mogelijk was en al zeker geen derde plaats overall en een tweede plaats in de AgeGroup,” reageerde Lore Vanclooster (tweede van links op de foto) die ook naar Hawaï trekt over een kleine zeven weken. Winnares Lewyllie paste voor de WK-kwalificatie omdat ze ginds wil staan en supporteren voor haar vriend, professionele triatleet Bart Aernouts.

Winnares Jolien (eerste van rechts op de foto) doet ook haar verhaal. “Het zwemmen verliep heel goed. In het water ontmoette ik trainer Geert Janssens en ik ben hem gevolgd, dat was handig. Het fietsen deed ik op eigen tempo, ik heb lang getraind met een vermogensmeter. De focus lag daarop. Indien iemand me had ingehaald, dan was ik zeker niet gevolgd. Het fietsen is me goed bevallen, zeker omdat ik op een bepaald moment op kop reed met ploeggenotes Lore en Charlotte. Dat was heel onverwacht, maar enorm leuk. Normaal ben ik niet zo’n toploopster, maar lange afstanden liggen me wel en zo kon ik naar de zege snellen.”

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer