Zakkenrollers en kledingdieven actief in uitgaansleven

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Op de Oude Markt en in de Naamsestraat waren dieven in het uitgaansleven actief. In een café in de Naamsestraat werd er zelfs een tiener opgepakt die werd verdacht van enkele diefstallen.

Een 26-jarige vrouw uit Sint-Truiden werd vrijdagnacht slachtoffer van zakkenrollers. De vrouw was op vermaakuitstap in een café op de Oude Markt. Ze had haar handtas op zich met daarin de gsm van haarzelf en van haar vriendin. Op een druk moment kwamen twee onbekende mannen dicht tegen haar aan staan en begonnen met haar te dansen. Dat duurde enkele minuten en daarna gingen ze er vandoor. Even later stelde de vrouw vast dat haar twee gsm’s uit haar handtas waren verdwenen.

De uitbater en enkele bezoekers van een café in de Naamsestraat betrapten in de nacht van vrijdag op zaterdag een 18-jarige uit Tervuren. Enkele klanten hadden gemerkt dat hun kledij, die op de kapstok hing, verdwenen was. Bij het bekijken van de bewakingsbeelden van de camera van het café, was te zien hoe een onbekende jongeman de kledij van de kapstok wegnam en er mee naar buiten stapte. Een tijdje later stond hij opnieuw in het café. Hij werd toen onmiddellijk door de cafébaas en de bestolen klanten vastgenomen en vastgehouden tot de politie ter plaatse was. De verdachte werd overgebracht naar het commissariaat voor verder onderzoek. Tijdens een fouille werd een gebruikshoeveelheid cannabis bij de man aangetroffen. Hiervoor kreeg hij een apart proces-verbaal. De gestolen spullen werden niet teruggevonden. Het parket werd omtrent de feiten ingelicht.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer