#YOUTOO van Björn Pinxten en Jenne Decleir wint de HUMO-award op Kortfilmfestival Leuven

Ann Peeters
2 maanden geleden
door Ann Peeters

Woensdagavond is de eerste award op Kortfilmfestival Leuven uitgereikt. De film #YOUTOO van Björn Pinxten en Jenne Decleir won overtuigend de HUMO-award. Het publiek stemde massaal voor de film die op de openingsavond van het festival in wereldpremière ging.

Jenne Decleir en Björn Pinxten zijn geen onbekenden; ze verdienden voor en achter de schermen hun strepen als acteur, producent, schrijver en maker. Nu bundelden ze de krachten voor hun eerste kortfilm samen. Uiteraard namen ze zélf ook het acteerwerk voor hun rekening, naast kleppers als Joren Seldeslachts en Kevin Bellemans. De term geestige horror-actie kortfilm mag voor #YouToo uitgevonden worden.

De Humo-award is goed voor een aankoopprijs van €600 en wordt geschonken door Humo en Dalton Distribution. De film zal vanaf woensdag 11 december gedurende 1 week te bekijken zijn op de website van Humo.

De 25ste edtie van Kortfilmfestival Leuven loopt nog tot en met 7 december in STUK Leuven. Dan worden alle andere prijzen uitgereikt, waaronder de felbegeerde VAF Wildcards.

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters