Yne Persyn krijgt wel heel speciaal cadeau voor haar 18e verjaardag

Ann Peeters
1 jaar geleden
door Ann Peeters

Yannick Persyn uit Kessel-Lo wilde wel eens origineel uit de hoek komen voor het verjaardagsfeest van zijn dochter Yne. Hij legde een zaal vast en boekte de Ierse singer/songwriter BRY. Dat dochterlief uit haar dak ging, toen ze het hoorde, dat moeten we je niet vertellen.

Yannick Persyn, vader van Yne, broedde al een tijdje op een origineel idee om de 18de verjaardag van zijn dochter Yne te vieren. Toen Yne begin april aan haar vader vertelde dat de Ierse singer/songwriter  Bry in augustus en september weer door Europa zou touren, dacht vader Persyn: ik ga eens iets zot proberen. Hij stuurde het management van Bry een mail met de vraag of het niet mogelijk zou zijn om voor een concert langs Leuven te passeren. Op die manier zou Yne zelf voor haar verjaardag een concert kunnen organiseren van een artiest, die ze al enkele jaren volgt. Naar concerten gaan is immers een passie van Yne, dus waarom er eens zelf geen organiseren?

Tot grote verbazing van vader én dochter Persyn, reageerde Bry daags nadien dat hij dit een super idee vindt en dat hij graag naar Leuven komt. Er was maar één datum mogelijk: woensdag 4 september, tussen zijn concert in Keulen en dat in Amsterdam. Gelukkig was de foyer van Het Depot nog vrij. “En wie weet…2 dagen later spelen de mannen van Twenty One Pilots een concert in Duitsland, ze zijn dus niet al te ver van Leuven. In het verleden zijn ze nog al eens als onverwachte gast opgedoken op een concert van hun goede vriend Bry….”, zegt Yannick Persyn.

Bry tourde in 2016/2017 twee maanden lang de wereld rond als voorprogramma van Twenty One Pilots, die dit jaar het hoofdpodium van Pukkelpop afsluiten. In 2016 nam Bry zijn debuut CD op, met de hulp van de zanger en de drummer van Snowpatrol. Op die manier pikte het management van Twenty One Pilots hem op en zo kreeg Bry op een mooie dag een telefoontje met de vraag of hij geen interesse had om met hen op wereldtournee te gaan. Daardoor speelde hij in de grootste concertzalen in Europa, en dus ook in Vorst Nationaal. In 2017 en 2018 keerde hij terug naar Europa en in België speelde hij in De Roma en in concerttempel de AB. Ook Paradiso in Amsterdam liet hij moeiteloos vollopen.

De helft van de tickets voor dit unieke verjaardagsconcert zijn reeds verkocht, maar wie er nog graag wil bij zijn, stuurt een mail naar sandraenyannick@gmail.com. Een kaart kost 14 euro.

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters