Wordt veilingzaal Lovansia modern parochiecentrum?

De vroegere veilingzaal Lovansia, op de Vismarkt in Leuven, wordt waarschijnlijk een ‘modern parochiecentrum’. Sinds de sluiting van de zaal vijf jaar geleden was er sprake van een fuifzaal in het complex, maar die plannen worden nu opgeborgen.

Het is inmiddels al vijf jaar geleden dat Yves Boddez nog met de hamer zwaaide in Lovansia. Al die tijd bleef het pand leeg staan en verkommeren. Over een nieuwe invulling werd er jaren gesproken. Aanvankelijk gingen die gesprekken in de richting van een fuifzaal – broodnodig in Leuven – maar van die plannen wordt nu afgezien.

Concrete plannen zijn er nog niet, maar volgens Het Laatste Nieuws zien eigenaar Pubstone en huurder AB InBev wel iets in een multifunctionele evenementenzaal. Zeg maar: een modern parochiecentrum. Daar zouden af en toe ook feesten en fuiven kunnen georganiseerd worden, maar evengoed kan het dienst doen als congresruimte.

Een nieuwe invulling gaat gepaard met renovatiewerken. Lovansia lijkt alvast aan een zoveelste nieuw leven te beginnen. In een ver verleden maakte het nog deel uit van autofabriek Delin.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans