Woonzorgcentrum De Wingerd opent eigen winkeltje

Ann Peeters
1 jaar geleden
door Ann Peeters

Omdat bewoners van een woonzorgcentrum vaak het ‘naar de winkel gaan’ in al zijn aspecten missen, open ze op 4 maart in woonzorgcentrum De Wingerd een eigen winkeltje.

“Toen ik hier kwam wonen zocht ik naar een winkel. In de buurt vond ik alleen maar een nachtwinkel. Maar als er iemand langskomt moet je toch altijd iets in huis hebben”, zegt een van de bewoners. In het woonzorgcentrum werd er vastgesteld dat bewoners het sociale aspect van winkelen missen. “Daarom hebben we beslist om zelf een winkeltje te beginnen in ons centrum”, zegt Nele Gaeremynck, beleidsmedewerker in woonzorgcentrum De Wingerd.

“Met dit winkelproject proberen we bij te dragen aan een positieve, stimulerende woonomgeving waar de kwaliteit van leven bevorderd wordt. Het moet straks een plek zijn waar bewoners of bezoekers zelf dingen kunnen uitkiezen die zij lekker vinden. Het kan ook een plek zijn om gewoon even naar toe te wandelen, of om er even te gaan snuisteren en tot rust te komen, gewoon genieten van de geuren en kleuren bij de kruidenier van weleer. Zo is het winkeltje ook ingericht, met een toonbank, een weegschaal en rekken met producten zoals we die vroeger hebben gekend.”

Ook voor familieleden, vrienden en vrijwilligers wordt het een gezellige plek. “Het winkeltje wordt een ontmoetingsplaats waar je anderen toevallig tegen komt, een plek voor warme contacten met vrijwilligers, andere familieleden en medewerkers. Gaan winkelen wordt een gelegenheid om samen met je familielid of oude kennis een kleine wandeling te maken. Als medewerker kan je daar ervaren hoe bewoners reageren op het winkelbezoek en hoe zij over nog zoveel mogelijkheden beschikken om zelf te beslissen en aan te geven waar zij zelf een keertje zin in hebben want er is ook snoepgoed te koop, zoals chocolade, koekjes en zuurtjes.”

De winkel wordt opengehouden door vrijwilligers en opent op 4 maart om 14 uur de deuren aan de Wingerdstraat. Hij zal geopend zijn van maandag tot vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur.

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters