Wok Dynasty viert 15de verjaardag

30 januari 2020 | 13u19 | Gepost door redactie
Wok Dynasty viert 15de verjaardag
Vijftien jaar geleden opende in Heverlee het allereerste Wok Dynasty restaurant. Vandaag beschikt de keten over 6 vestigingen en kunnen gourmands genieten van de rijke en authentieke Aziatische smaken in Heverlee, Aartselaar, Sint-Martens-Latem, Boortmeerbeek, Hasselt en Overijse. Wok Dynasty, dat is Azië op zijn best en … zijn hipst. Een unieke combinatie van heerlijke aroma's uit verschillende Aziatische keukens, de gezelligheid van wokken én een trendy restaurantdesign. Changying Wu en Peh-Fo Pak, de bezielers achter de Wok Dynasty restaurants, geven graag hun insights en ervaringen over het succes van hun formule.
Het bericht Wok Dynasty viert 15de verjaardag verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Ik kan me nog goed de tijd herinneren dat we overspoeld werden door kitscherige Chinese meeneemrestaurants. Een imago waarmee Wok Dynasty resoluut komaf maakte,” vertelt Changying enthousiast. “Mijn man en ik hebben altijd voluit gekozen voor topkwaliteit in een trendy kader. Zo zijn we in Leuven gestart met Ming Dynasty, een van de eerste Chinese gastronomische toprestaurants in ons land.” “Inderdaad”, vult Peh-Fo aan, “tot op vandaag vragen klanten nog altijd of ik nog eens mijn bekende kreeft met gember wil maken.” “Peh-Fo droomde ervan om meer mensen de échte Aziatische keuken te laten ontdekken en kennis te laten maken met trendy wokken. Samen zijn we op zoek gegaan naar een geschikt pand”, zo gaat Changying verder. “Al snel hadden we drie panden gespot op het Arenbergplein in Heverlee. De ideale locatie, parking voor de deur en genoeg plaats om ons concept uit te werken.”

De architect toverde het geheel om tot één mooie ruimte en koos voor een tijdloos strak interieur met niet te veel overdadige Chinese accenten. Het duo Pak-Wu slaagde er in een mum van tijd in om van Wok Dynasty Heverlee een bloeiende zaak te maken en besloot al snel om het nieuwe concept ook in andere steden uit te rollen.

Peh-Fo: “Ons concept is eigenlijk heel simpel en de woktechniek is al eeuwenoud. Wij zijn er echter in geslaagd om er een échte culinaire totaalbeleving van te maken. We werken alleen maar met verse ingrediënten en ik heb zelf met de grootste zorg alle sauzen ontwikkeld.” Changying vult enthousiast aan: “De ‘all you can eat’-formule in combinatie met topproducten klaargemaakt door authentieke Chinese chefs was van bij de start een waar succes. Maar onze gasten komen niet alleen voor de uitgebreide buffetten, ze genieten ook van ons hip, eigentijds decor met speciaal ontworpen Boeddhabeeldjes, prachtige schilderijen en trendy meubilair waarin het heerlijk toeven én culinair genieten is!”

Vijftien jaar later denkt het koppel nog niet aan stoppen. “Nee hoor”, lacht Changying, “wij blijven voortdurend zoeken naar nieuwe toplocaties. Het succes van onze laatste nieuwe vestigingen in Hasselt en Boortmeerbeek versterkt ons alleen maar in onze overtuiging dat Belgen fan zijn van de betere Aziatische keuken. Naar aanleiding van onze 15 jaar lanceren we trouwens onze eigen gin.” “Niet zomaar een gin”, vult Peh-Fo aan, “een mediterrane citrus-gin met Aziatische toetsen van gember en koriander. De perfecte start voor een heerlijk wokfestijn.”

Sven Ornelis wordt guest chef tijdens feestjaar

Om het feestjaar extra luister bij te zetten, wordt amateurkok Sven Ornelis guest chef in Wok Dynasty. Hij zal de komende maanden verschillende nieuwe wokrecepten ontwikkelen die je in één van de zes restaurants zult kunnen proeven.

Sven vertelt enthousiast: “Ik ben superblij met deze fijne nieuwe samenwerking, want om eerlijk te zijn, Wok Dynasty en ik, “we go way back”. Samen met de Chinese chefs van Wok Dynasty heb ik de voorbije weken al wat mogen experimenteren en nieuwe wokgerechten bedenken. En weldra ga je alles dus kunnen proeven in de zes wokrestaurants.”

Het bericht Wok Dynasty viert 15de verjaardag verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over