Witte lintjes voor problematiek van tienerpooiers en hun slachtoffers

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Vanochtend voerde Vrouw & Maatschappij – CD&V politica haar jaarlijkse witte lintjesactie tegen geweld op vrouwen. In Leuven deelden CD&V mandatarissen, Vrouw & Maatschappij-vrijwilligers en ook Minister Geens, parlementsleden Els Van Hoof en Karin Brouwers witte lintjes uit aan het station van Leuven. De pendelaars ontvingen ook een flyer met informatie en beleidseisen rond de aanpak van tienerpooiers.

“Dit jaar willen we met onze actie extra aandacht vragen voor de problematiek van tienerpooiers en hun slachtoffers. Uit onderzoek van Child Focus blijkt immers dat deze vorm van mensenhandel, waarbij vooral meisjes slachtoffer worden van uitbuiting en geweld, reëel is. Bovendien bestaat er geen pasklaar antwoord op deze problematiek, gezien slachtoffers zeer divers zijn en daders vaak lang onder de radar blijven.”

“Het is essentieel dat wij zo snel mogelijk en op een zo omvangrijk mogelijke manier een halt toeroepen aan deze vorm van mensenhandel die kwetsbare meisjes viseert. Vrouw & Maatschappij – CD&V politica wil dat vrouwen overal en altijd veilig zijn en een volwaardig en gelijkwaardig lid zijn van onze samenleving.”

Wie een wit lintje draagt, zegt daarmee:

  • Geen geweld te plegen
  • Geweld ook niet oogluikend toe te laten of te verzwijgen
  • Geweldplegers aan te zetten om hulp te zoeken
  • Iedereen te overtuigen om geweld te doen stoppen

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans