Witloof telen met 2Ba en 2Bb

Ann Peeters
1 jaar geleden
door Ann Peeters

22 leerlingen van school De Wijnpers gingen een dagje meewerken op het Proefcentrum voor Witloof in Herent.  De leerlingen van het beroepsvoorbereidend leerjaar optie plant, dier en milieu hebben er de kneepjes van het vak geleerd. Ze reden er naartoe met de schoolfietsen.

“Werkplekleren op PAC ervaren de leerlingen als een echte meerwaarde, ze  steken er steeds veel van op”, zegt Bart Van den Bosch, Technisch Adviseur Coördinator van De Wijnpers. “De jongeren mochten witloofwortelen intafelen om in de forcerie te steken, de wortelen met krop op de afsnijdmachine leggen, witloof kuisen, afwegen en in zakjes stoppen. Verder kregen de leerlingen uitleg over de werking van de proeftuin en de nieuwe teelten die ze er uittesten. ”

Naast deze leerlingen, werkt de school nog met andere klassen goed samen met PAC.  Op 28 februari organiseren ze een opendeurdag voor leerlingen uit de basisscholen en zullen de leerlingen van De Wijnpers er een workshop rond bodem en voedingsmiddelen voor planten begeleiden.

 

 

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters