Wintertijd goes classic

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Wintertijd in Leuven staat voor pure gezelligheid tijdens de eindejaarsperiode. Vier weken lang beleef je warme winteractiviteiten in het centrum van de stad. Uiteraard horen daar ook klassieke concerten bij. En dat aanbod is dit jaar groter dan ooit. Met kerstklanken in de Sint-Pieterkerk, intieme kamerconcerten in het stadhuis en een strijkersconcert in Museum M.

Kerstklanken in de Sint-Pieterskerk

Een strelende renaissanceviool, een zangerige viola da gamba, een zoetgevooisde trombone en een speelse blokfluit ondersteunen de 6 solisten van Currende in advents- en kerstmuziek van omstreeks 1600. Dirigent Erik Van Nevel stelde een naadloos programma samen met Vlaamse en Duitse muziek.

Iedere donderdag van december in de Sint-Pieterskerk om 18 uur. Info & tickets via www.wintertijdinleuven.be

Kamerconcerten in het stadhuis

Als de robuuste stadhuisdeuren sluiten, blijft de kerstdrukte buiten en vult het prachtige stadhuis zich met zachte klassieke muziek. Geniet na een korte rondleiding van een uniek concert met kamermuziek gebracht door studenten van LUCA Lemmensinstituut.

De hele periode van Wintertijd op vrijdag om 17 uur, op zaterdag en zondag om 16 uur en 17 uur. Info & tickets via www.wintertijdinleuven.be

Strijkersconcert in museum M

Op zaterdag 9 december nemen studenten van LUCA School of Arts je mee op een betoverende muzikale reis in M.

Info & tickets via www.mleuven.be

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans