Wintertijd beleeft topeditie

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De donkerste dagen van het jaar waren in Leuven ook de gezelligste. Tussen 5 december en 5 januari kon je genieten van tal van fijne winteractiviteiten in het hartje van de stad. En dat de talrijke bezoekers daar wel pap van lustten was duidelijk.

Honderden foto’s werden genomen op de Grote Markt van de prachtige wintertuin. Selfies met het stadhuis in kerstsfeer op de achtergrond, poseren voor het huisje van Le Petit Chef, … het kon niet op. Dat was duidelijk te merken op Instagram en Facebook.

Ook de talrijke activiteiten werden druk bezocht. Uitschieter hier was het lichtkunstparcours met werken van het Leuvense collectief Skullmapping, dat de laatste week van december meer dan 20.000 belangstellenden op de been bracht. Vooral de grote gorilla die in Museum M een schilderij van de Arenbergs kwam stelen, kon op de grootste belangstelling rekenen. Maar ook de kleinere werken in het stadhuis, de projectie op de kasseien van de Eikstraat en de levende schilderijen in atelier 88 in de Naamsestraat trokken iedere avond honderden bezoekers.

Op de Bruul genoten dik 6.000 mensen van de beste streetfood in een sfeerrijke setting op de Foodtruck Fiesta tijdens het weekend van 28-30 december. Maar ook de liefhebbers van klassieke muziek kwamen de afgelopen maand ruim aan hun trekken. De Sint-Pieterskerk zat vier keer vol voor de concerten van Currende, 1.200 mensen genoten van de middeleeuwse Engelse kerstklanken. Wintertijd werd afgelopen zaterdag afgesloten met de traditionele Nieuwjaarsdrink. Zowat 7.500 Leuvenaars kwamen genieten van een frisse Stella, een portie smoutebollen of ander lekkers.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans