Wintercampagne BOB gestart

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Zaterdag liet de politie tijdens een actie in het raam van de BOB-wintercampagne 532 bestuurders een alcoholtest afleggen. De controles vonden plaats op de Diestsevest tijdens de avond en op de Aarschotsesteenweg tot ruim na middernacht.

In totaal hadden 5 bestuurders een glas te veel op (3 Alert, 2 Positief). Van één van hen werd het rijbewijs ter plaatse ingetrokken voor 15 dagen. De volgende weken staan nog een hele reeks alcoholcontroles op de agenda.

Ook de reguliere wachtploegen hebben oog voor opvallend rijgedrag dat een gevolg zou kunnen zijn van een glas te veel. Zaterdagnacht even na 2 uur merkte een patrouille ter hoogte van de Vaartkom een auto op die regelmatig van zijn rijvak afweek. De bestuurder, een 47-jarige man uit Tienen, werd uit het verkeer gehaald en legde een positieve ademtest af. Omstreeks 2.30 uur werd in de Lodreef een 24-jarige man uit Kessel-Lo aan kant gezet omwille van zijn opvallend sportieve rijstijl. De twintiger legde een positieve ademtest af. Tijdens de controle bleek bovendien dat hij rondreed in een niet-verzekerd voertuig. De auto werd in beslag genomen en versleept naar de stallingsplaats van de politie.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer