Winefair sommeliers selecteren wijnen

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De sommeliers van Winefair hebben onlangs meer dan 60 ingezonden wijnen geproefd. Ze deden dat in restaurant de Bibliotheek in Vaalbeek

“Een waar genot om deze collega’s in de zaak te hebben” aldus gastheer Seppe van Beuren, beste sommelier van Vlaams-Brabant en tevens lid van het S-Team Leuven.

Stefan Frissen, organisator Winefair: “Het S-Team bestaat uit dezelfde goede sommeliers van vorig jaar. Enkel dat Iris de Meestere van restaurant Arenberg zich laat afvaardigen door collega-sommelier Gregory Grooteclaes.”  Voor de rest blijven Vicky Corbeels (de Winelady of the year 2015), Luc Roelandt (Het Land aan de Overkant) en Seppe van Beuren (Beste sommelier Vlaams-Brabant 2016 en restaurant de Bibliotheek) op post.

Iedere wijnhandelaar mag 2 referenties inzenden die een score op 20 krijgen. De 5 beste wijnen in de categorie tot 15 euro en de 5 beste in de categorie vanaf 15 euro worden gekozen, alsook de beste wijn per sommelier.

Al deze wijnen en bijhorend advies kunt u proeven tijdens Winefair Leuven van 18 november tot en met 20 november in de Brabanthal Leuven. Winefair vindt er voor de 2de keer plaats in Leuven, voor de 4de maal in Lanaken en dit jaar ook in Antwerpen en Gent.

De klinkende info vind je op www.winefair.be.

Winefair is een organisatie van de Primetime Communication Group.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans