Winefair: genieten van wijn en food Brabanthal “Meer dan een wijnbeurs”

Bart Mertens
3 jaar geleden
door Bart Mertens

De liefhebbers van lekkere wijn hebben 18, 19 en 20 november ongetwijfeld al aangekruist in hun agenda. Dat weekend vindt Winefair Leuven immers plaats in de Brabanthal in Leuven. “Winefair werkt dit jaar samen met chocolatier Geert-Jan Heesterbeek”, zegt projectverantwoordelijke Stefan Frissen die na Limburg en Antwerpen ook Vlaams-Brabant veroverde met Winefair.

animatie Winefair…de naam klinkt bij wijnliefhebbers als muziek in de oren. De grootste wijnbeurs van de regio biedt de bezoekers dan ook een unieke wijnervaring. De echte kenners waren erbij vanaf het eerste uur toen Winefair van start ging in Lanaken maar al gauw kozen de organisatoren ook voor tot in de puntjes uitgewerkte wijnevents in andere provincies. In Antwerpen bijvoorbeeld waar de organisatie Tom Waes wist te strikken als bekend gezicht. Ook de provincie Vlaams-Brabant is sinds vorig jaar een uitvalsbasis voor Winefair. In de Brabanthal kon de wijnbeurs in 2015 rekenen op een mooie opkomst. Zelfs burgemeester Louis Tobback, die bekend staat als een echte wijnliefhebber, kwam langs en kreeg van organisator Primetime Communication Group zelfs een immens groot wijnglas cadeau. “Het grootste glas is voor de burgemeester. Zo weten alle standhouders meteen dat de burgemeester van Leuven voor hun neus staat”, liet Wouter Van Melkebeek van Primetime Communication Group toen optekenen.

kurkGezien het succes van de wijnbeurs staat de nieuwe editie voor de deur en wel van 18 tot 20 november in de Leuvense Brabanthal. “Winefair is niet zomaar wijnbeurs. Het is een totaalbeleving met wijn als centraal product maar ook andere producten krijgen aandacht op de beurs. Genieten van wijn is meer dan enkel en alleen wijn”, zegt gedelegeerd bestuurder Wouter Van Melkebeek over het unieke concept van Winefair, overigens de grootste wijnbeurs in de provincie Vlaams-Brabant.

Jeroen Meus

winefair

wijnkratNaast de specialiteiten van de Leuvense kok kun je nog van veel andere delicatessen smullen op Winefair. Laat je onderdompelen in de beste combinaties van wijn met oesters, kaas en chocolade. La Fève en Winefair smelten bijvoorbeeld samen voor exclusieve wijnbonbons die gemaakt werden in samenwerking met chocolatier Geert-Jan Heesterbeek. Geïnspireerd door klassieke Franse gerechten vervaardigde de winnaar van de lekkerste bonbon in Nederland chocolaatjes van aperitief tot dessert. Bij elke bonbon die Geert-Jan ontwierp, hoort een exclusieve wijn. Voor deze selectie deden we beroep op wijn- en gastronomiejournalist Frank van der Auwera. Zorgvuldig koos hij combinaties die de smaakpapillen doen prikkelen”, besluit Stefan Frissen.

Winefair Leuven vindt plaats van 18 tot 20 november in Brabanthal Leuven (Brabantlaan 1 3001 Leuven). Tickets zijn beschikbaar via www.winefair.be, bij de standhouders en bij de officiële verkooppunten. Meer info: www.winefair.be

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens