Wild in’t Park pakt uit met mooie namen

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Na de feesteditie met onder andere Soulsister, Admiral Freebee & K’s Choice leek het voor Wild in’t Park een onmogelijke opdracht om een nog straffere line-up samen te stellen voor de editie van 2018. Maar het festival zou niet Wild in’t Park heten als het niet het onderste uit de kan probeert te halen. De formule blijft alleszins hetzelfde: een groot buurtfeest waar iedereen zijn gading vindt. Ook kinderen en tieners worden dit jaar weer verwend.

“We pluggen de gitaren al in op donderdag 10 mei. Op deze feestdag richten we onze pijlen op de gezinnen en naarmate de avond valt zal het feest verder worden gezet met één van dé artiesten van het moment. Zaterdag 11 mei maken we plaats voor pure Belpop geschiedenis en halen we dé strafste acts van Nederland naar Herent. Zaterdag 12 mei wordt een festivaldag om in te kaderen! Ook ons tweede podium Platenpelouse zal u dit jaar weer van de nodige danstunes voorzien. We hebben een handvol lokale DJ’s warm gemaakt om hun beste plaatjes mee te brengen. Ook de inkleding zal weer erg feeëriek zijn. Donderdag bouwen we de Platenpelouse zelfs om tot kinderdorp.”

Donderdag 10 mei

“We zijn superblij dat we de zomershow van De Helden hebben kunnen strikken. Muziek, stunts en spannende proefjes. Tsjik Tsjkak Vollenbak! Met de Leuvense Alpacas zal de zon zeker van de partij zijn. Gers Pardoel behoeft geen uitleg. Elk concert van Gers is hopeloos uitverkocht… één van de headliners van deze editie. Het feest wordt die avond ingezet door Axl Peleman, Eline De Munck en Jan Van Eyken met hun coverband Pigbag Army. Stu Bru filefuif Dj’s Omdat het Kan Soundsystem sluiten de nacht af.”

Vrijdag 11 mei

“And Then Came Fall komt haar debuutalbum voorstellen. Met Spinvis halen we misschien wel de strafste acts van Nederland naar Herent. Met Arno vinken we weer een artiest van ons verlanglijstje. Het dak zal van de tent gaan want al zijn klassiekers zullen door de boxen schallen. Afsluiten doen we met een balkanfeestje met Merdan Taplak Orkestar.”

Zaterdag 12 mei

“She Bad, winnaars van Rock Vonck 2017 openen de laatste festivaldag. Herentenaar Tom Helsen komt zijn gloednieuwe plaat voorstellen. Ook Buurman komt naar Herent met een nieuw album onder de arm. Niemand minder dan Bart Peeters komt de laatste festivaldag in vuur en vlam zetten. Maar het feest zal nog even blijven duren want de 15-koppige funkband Otomachine, met muzikanten van o.a. Brussels Jazz Orchestra, El Tattoo Del Tigre, Blue Blot, Clouseau, K’s Choice, … komen de laatste uurtjes tot een groots feest herleiden.”

Vrijwilligers

Geen festival zonder honderden helpende handen. Iedereen die graag komt helpen voor, tijdens en na het festival, kan zich registreren via www.wildintpark.be. We hebben per festivaldag een honderdtal vrijwilligers nodig. Na elf jaar is de kern werkgroep van Wild In’t Park een hechte groep van dertigtal jonge mensen, waarvan een groot deel zich al tien jaar belangeloos inzet. Voor GC De Wildeman is dat onbetaalbaar en we hechten dan ook erg veel waarde aan deze bende!”

Start ticketverkoop

Start zaterdagavond 24 februari om 19 uur via www.wildintpark.be. Een ticket voor drie dagen kost in voorverkoop slechts 55 euro. De verschillende tarieven staan op de website. Wees snel, want op is op!

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans