Wijnpers in Leuven is meest vogelrijke school van Vlaanderen

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

261 scholen namen tussen 21 en 25 januari deel aan de Vogeltelweek voor Vlaamse scholen van Natuurpunt. Met 28 vogelsoorten is de provinciale school De Wijnpers uit Leuven de meest vogelrijke school van Vlaanderen. De provinciale school De Wijnpers heeft een uniek groen schooldomein.

‘Daarom deden we mee aan de Vogeltelweek voor Vlaamse scholen en trokken onze leerlingen van ‘Natuur- en groentechnische wetenschappen’ doorheen het schooldomein om alle tuinvogels in kaart te brengen’, zegt directeur Lut Lambert.

Dankzij de winterprik van vorige week kwamen er verscheidene vogelsoorten af op de voederplekjes die verspreid op de school te vinden zijn. Ook de akkers en de vele besdragende struiken zijn een magneet voor vogels.

‘De speurtocht bracht maar liefst 28 verschillende vogelsoorten in de kijker’, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor onderwijs en milieu. ‘Met deze mooie resultaten werd onze school dan ook uitgeroepen tot meest vogelrijke school van Vlaanderen. We zijn fier op deze titel en het bewijst dat onze provincie best nog een groene provincie is. En dat willen we zo houden’.

De top drie van waargenomen vogels bestaat uit de Koolmees, de Houtduif en de Kauw. Opvallende bezoekers waren een fraai groepje Koperwieken, een Staartmees en een Grote Gele Kwikstaart.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer