Wijgmaalse wereldwinkel sluit in 2020? Huisbaas verdubbelt huur

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De wereldwinkel in Wijgmaal in de Gebroeders Tassetstraat zal tegen 2020 verdwijnen. De huisbaas wil tegen dan de huurprijs verdubbelen. De winkeluitbaatster vraagt aan de buurtbewoners om mee een gepast pand te helpen zoeken. Waar het schoentje wringt is dat de maandelijkse huur niet meer dan 350 euro mag bedragen.

Momenteel moet de Oxfam-wereldwinkel amper 300 euro per maand betalen. Gezien de verdubbeling kunnen ze niet anders dan verhuizen. Een pand op de privémarkt is sowieso onhaalbaar. De oude bibliotheek in het sportcomplex Ymeria, die als opslagruimte gebruikt werd, zou een ideale locatie zijn geweest. Echter de sportdienst zal deze ruimte gebruiken om er zich om te kleden en te eten. De wereldwinkel lanceert een oproep naar Leuvenaars om hen een seintje te geven als ze weet hebben van een gepast pand, dat minimum zestig vierkante meter als oppervlakte heeft, op het gelijkvloers ligt en waaraan er parking is verbonden.

De wereldwinkel hoopt op hulp van de stad, misschien in de vorm van de huur van een gebouw van de stad aan een lage prijs. Indien dat niet lukt wordt overwogen op een crowdfunding in het leven te roepen. Ze haalden daarvoor hun mosterd bij de buren van de wereldwinkel in Kessel-Lo. Die hebben immers een kleine twintig jaar geleden hun gebouw door crowdfunding kunnen aanschaffen.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer