Wielrenner Jasper Stuyven maakt chocolade met nonkel

Bart Mertens
4 jaar geleden
door Bart Mertens

Heverleese profrenner Jasper Stuyven (23) laat zich op het zakelijke pad vergezellen door zijn nonkel Yvan (49). Hij zal samen met hem komende donderdagnamiddag een nieuw chocolade-atelier met ambachtelijk gemaakte pralines openen en dit op de Aarschotsesteenweg in Betekom.

De veertiger is al meer dan dertig jaar een gevestigde naam in de chocoladewereld. Voor Stuyven is het de ideale mogelijkheid om zijn studies communicatiewetenschappen in de praktijk om te zetten. Hij zal vooral in de weer zijn met de verkoop en de marketing en uiteraard hoopt hij om extra klanten te lokken door zijn naam. Het productieproces laat hij over aan zijn nonkel. Daarbij zal met enkele exclusieve chocoladesoorten bestaande uit tachtig procent cacao, afkomstig uit onder andere Oeganda, Venezuela, Peru en Costa Rica. In plaats van room als vulling te gebruiken, zal er als gezond alternatief meer gewerkt worden met amandel- en kokosmelk, wat toch een pak minder calorieën oplevert.

Beiden komen duurzaam uit de hoek, wie pralines koopt, krijgt die mee in een herbruikbare blikkendoos en kan daarmee de volgende keer op één euro korting rekenen bij aankoop van een halve kilogram pralines. Chocolade Atelier Stuyven is gevestigd op de Aarschotsesteenweg 2 in Betekom en zal komende donderdag om 13 uur de deuren openen.

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens