Wie is jouw favoriet om de Soudal Cyclocross te winnen?

Ann Peeters
1 jaar geleden
door Ann Peeters

De zesde en laatste wedstrijd van de Soudal Classics wordt op zaterdag 23 februari in Kazerne de Hemptinne in Heverlee gereden.

Er staan die dag niet alleen grote namen aan de startlijn, ook de jeugd kan zich van zijn beste kant laten zien. Om 10 uur start er een gratis initiatie voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. De jonge fietsertjes verzamelen met hun eigen BMX-fiets, mountainbike of koersfiets met crossbanden of banden met profiel en fietshelm aan het Soudal-tentje aan de start in de Hertogstraat. Ex-profs begeleiden de kinderen bij hun eerste stappen op een veldritparcours.
Om 11 uur gaat de eerste wedstrijd van start, die van de Nieuwelingen. Een uur later rijden de Junioren hun wedstrijd. Om 13.45 uur staan de Dames Elite aan de startlijn.
De grote volkstoeloop wordt echter verwacht tegen 15 uur, dan strijden de Heren Elite en Beloften voor de overwinning. Wout Van Aert zal er niet bij zijn, hij zal niet meer crossen na het WK, maar de meeste ander toppers zullen wel aan de startlijn staan.
Om het verkeer vlot te laten verlopen, vragen de organisatoren rekening te houden met enkele richtlijnen. Wie met de wagen komt, wordt gevraagd om de auto achter te laten op de publieksparking, zijnde de Interleuvenlaan, Technologielaan en Esperantolaan in het Researchpark in Haasrode. Er is een gratis shuttle beschikbaar die je naar het eventterrein brengt. Personen met een handicap en een geldige parkeerkaart kunnen de wegwijzer ‘Parking VIP’ volgen via de Ambachtenlaan. Lijnbussen 4 en 5 stoppen op een beugschoot van het terrein en wie met de fiets komt, kan die achterlaten aan de sporthal van Heverlee.

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters