What’s Up?! Eerste jongerenevent over veerkracht in Leuven

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De meeste jongeren voelen zich goed in hun vel. Maar het leven is niet altijd een ponykamp. Iedereen krijgt te maken met tegenslagen en heeft veerkracht nodig om terug recht te komen. Voor het eerst in Leuven stelt jongerenevent What’s Up?! jongeren daarom de vraag ‘hoe gaat het écht met jou?’ en geeft tips om werk te maken van mentale gezondheid. Een veerkrachtige boost bij het begin van de lente!

Place to be: woensdagnamiddag 25 april in Hal 5 in Kessel-Lo. Jongeren tussen 12 en 20 jaar kunnen chillen op het grasveld, genieten van een hapje en drankje en meedoen met allerlei activiteiten zoals bungee run, voetbal in een pannakooi, hindernissenparcours, silent dj, zeefdrukken, virtual reality, Yomiqi, een reuze-moodwall, … Het event kadert binnen het pilootproject “Warme Stad” waaraan Leuven deelneemt, en is een samenwerking van meer dan 20 Leuvense organisaties, zoals Arktos, Huis van het Kind, Ankerpunt, Logo Oost-Brabant, JAC Leuven, jeugdhuis Sojo, De Wissel, Sporen, de preventie- en jeugddienst, dienst diversiteit en Buurtsport van de stad Leuven.

Meerdere steden in Vlaanderen zetten in op het thema veerkracht bij jongeren. Op dezelfde dag als de Leuvense Whats’ up-actie lanceert het Fonds GaVoorGeluk in Gent hun campagne ‘Word een Warme William’. William, de blauwe campagnebeer, zet voorbijgangers aan om te luisteren naar kinderen en jongeren en hen te ondersteunen. De enorme blauwe beer zal ook op What’s Up postvatten en later opduiken in de stad.

Praktisch
Iedereen is van harte welkom op woensdag 25 april in Hal 5, Locomotievenstraat, 3010 Kessel-Lo. Om 14 uur deelt schepen Bieke Verlinden, in naam van de stad Leuven, prijzen uit aan 5 van de 37 Leuvense organisaties die deelnamen aan de actie “Leuven Prikkelt!”. Er zijn prijzen voor de inhoudelijk meest krachtige slogan, voor de meest creatieve uitwerking én de aanwezige jongeren stemmen op hun favoriet.  We nodigen je in het bijzonder daarvoor uit.

Programma

  • 12.30-16.00 uur: doorlopend activiteiten voor jongeren
  • 14.00 uur: prijsuitreiking sloganactie ‘Leuven Prikkelt!’

Het project Warme steden wil de veerkracht van kinderen en jongeren versterken. De stad Leuven werd samen met Gent, Genk, Brugge en Turnhout geselecteerd voor dit project. Het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie, Logo Oost-Brabant, LUCAS KU Leuven en het Fonds “GaVoorGeluk” ondersteunen de 5 steden.

 

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer