Werken Plopsaqua starten in april

Ann Peeters
1 jaar geleden
door Ann Peeters

In 2020 opent in Landen een Plopsaqua-complex met 5 zwembaden, 4 grote glijbanen, een wildwaterbaan en 3 bubbelbaden. De werken gaan weldra van start.

Ruim acht maanden na de onthulling van de plannen, vroeg Plopsa de definitieve bouwvergunning voor Plopsaqua Hannuit-Landen aan. Deze is op 12 februari van dit jaar goedgekeurd en de werken gaan in april van start. “Van zodra de bouw begint, hebben we maximaal 18 maanden nodig. De opening is nog steeds gepland voor 2020”, zeggen ze bij Plopsaqua.

“De onderhandelingen over welke bedrijven er zullen instaan voor de bouw van het watercomplex zijn nog aan de gang en bevinden zich momenteel in de eindfase.”

Plopsaqua Hannuit-Landen zal een oppervlakte van 4.800 vierkante meter hebben en zal in het teken staan van twee Studio 100-figuren: Maya de Bij en Bumba. Er komt een  ruime recreatieve zone met 3 verschillende zwembaden en 4 grote glijbanen. Bovendien zullen in het zwemparadijs bubbelbaden, waterkanonnen, een playhouse met verschillende watereffecten en een wildwaterbaan, die deels outdoor gaat, te vinden zijn. De unieke thematisering met verschillende geluid- en lichteffecten garandeert een magische beleving voor iedere bezoeker. Het 25-meterbad met 8 banen en het initiatiebad van 16 meter met 4 banen, vooral bedoeld voor sporters en scholen, krijgt een neutrale look.

Aan het hele project hangt een prijskaartje van 22,5 miljoen euro; ruim 6 miljoen meer dan het eerste Plopsa-zwembad in De Panne. Ook de steden Hannuit & Landen dragen bij tot het nieuwe zwemcomplex dat ter vervanging komt van de huidige zwembaden. Hierdoor genieten de inwoners van een speciale en democratische toegangsprijs.

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters