Werken Naamsesteenweg: gewijzigde verkeerssituatie vanaf 4 maart

Ann Peeters
1 jaar geleden
door Ann Peeters

Vanaf maandag 4 maart gaan de werken van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) op de Naamsesteenweg (N25) in Oud-Heverlee een volgende fase in. Tussen begin maart en eind juni worden achtereenvolgens het fietspad ter hoogte van het nieuwe ecoduct aangelegd, de houten fiets- en voetgangersbrug geplaatst en de rijweg ter hoogte van het ecoduct afgewerkt.

Verkeer dat vanuit Leuven richting Waver rijdt, wordt tot eind juni omgeleid via Sint-Joris-Weert. Verkeer komende van Waver richting Leuven op de Naamsesteenweg blijft tijdens de werken steeds mogelijk, uitgezonderd op woensdag 20 maart. Tijdens de plaatsing van de houten fiets- en voetgangersbrug op 20 maart wordt de Naamsesteenweg tussen Oud-Heverlee en Hamme-Mille volledig afgesloten voor verkeer en geldt de omleiding via Sint-Joris-Weert in beide richtingen.

Omleidingen voor verkeer via Sint-Joris-Weert
Tussen 4 maart en 20 maart legt AWV het fietspad ter hoogte van het nieuwe ecoduct aan. Verkeer (< 3,5 ton) dat richting Waver wil rijden, wordt omgeleid via Sint-Joris-Weert. Verkeer op de Naamsesteenweg richting Leuven kan gebruik maken van de tijdelijke rijweg ter hoogte van de werkzaamheden op de N25 en wordt niet omgeleid.
Vanaf 21 maart tot 30 juni wordt de rijweg langs de oostkant van het nieuwe ecoduct afgewerkt. Verkeer (< 3,5 ton) richting Waver wordt in deze fase van de werken opnieuw omgeleid via Sint-Joris-Weert. Wie op de Naamsesteenweg richting Leuven rijdt, kan gebruik maken van het nieuw aangelegde fietspad.

Naamsesteenweg afgesloten op woensdag 20 maart
Op woensdag 20 maart wordt de Naamsesteenweg volledig afgesloten om de houten fiets- en voetgangersbrug te plaatsen. Die dag is er vanaf 4u ‘s morgens tot 18u ‘s avonds tussen Leuven en Hamme-Mille geen verkeer mogelijk op de Naamsesteenweg. Het verkeer (< 3,5 ton) wordt in beide richtingen omgeleid via Sint-Joris-Weert. Vrachtverkeer (> 3,5 ton) wordt omgeleid via het op- en afrittencomplex in Boutersem.

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters