Werken E40 zitten nog steeds op schema

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De werken op de E40 vorderen goed en de planning blijft dezelfde t.e.m de ochtend van 3 september. Het Vlaams Verkeerscentrum bevestigt dat de meeste hinder op de E40 zoals voorspeld bij de ochtendspits valt, met wachttijden tot een uur. De avondspits ondervindt momenteel beperktere hinder bij de E40 tot zeer weinig of niet anders dan normaal bij de E314. Tijdens het weekend van 1 en 2 september verwacht men echter bij zonnig weer en vrijetijdsverkeer nog aanzienlijke hinder.

Actuele verkeersinformatie (files en co) is best te volgen via het Twitterkanaal van het Vlaams Verkeerscentrum en de radio natuurlijk. De planning voor richting Brussel blijft dezelfde t.e.m de ochtend van 3 september. Het Vlaams Verkeerscentrum en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) raden weggebruikers ook voor de rest van de week sterk aan om enkel de E40 Leuven-Brussel en de E314 richting Leuven te gebruiken voor de hoogst noodzakelijke verplaatsingen en eventueel alternatieven te zoeken.

De planning voor richting Brussel:

In de rijrichting van Brussel (sinds vrijdagochtend 24/08 om 9u30, tot 3/09 om 6u) zal het verkeer dat vanuit Luik komt via de E40, net voor het knooppunt met de E314 in Heverlee, i.p.v. twee rijstroken maar over één rijstrook beschikken. Het verkeer dat via de E314 vanuit Lummen komt, zal ook een rijstrook minder (één i.p.v. twee) hebben op de verbinding van de E314 naar de E40 richting Brussel. Ook tijdens het weekend van 1 en 2 september verwacht het Vlaams Verkeerscentrum aanzienlijke hinder – vooral bij zonnig weer en het toegenomen vrijetijdsverkeer dat dat met zich meebrengt. Op maandag 3 september zal de weg uiterlijk om 6u ‘s ochtends (voor de start van de ochtendspits) over de hele breedte opnieuw opengesteld worden.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans