Werken E40: vermijd ook omgeving van de werf

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Naar aanleiding van de werken van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) op de E40 in Heverlee (Leuven) en Bertem, raadt het Vlaams Verkeerscentrum aan om niet alleen de E40, maar ook de ruime omgeving van de werf zoveel mogelijk te vermijden tijdens de werken (van 24 augustus t.e.m. 3 september). Het Verkeerscentrum verwacht dat de gewestwegen en de lokale wegen in de omgeving van de snelweg ook veel drukker worden dan gewoonlijk, omdat veel automobilisten zullen proberen omrijden via die kleinere wegen.

Rijrichting Brussel: afrit Bertem afgesloten voor verkeer E40 

AWV meldt ook dat weggebruikers die op de E40 richting Brussel rijden, tijdens de gehele duur van de werken de afrit Tervuren/Bertem (nr. 22) NIET zullen kunnen nemen. Zij worden dan omgeleid via de afrit Sterrebeek. De afrit zal WEL openblijven voor het verkeer dat via de E314 vanuit Lummen/Leuven aansluit op de E40 in Heverlee.

Beton moet uitharden

De aannemer zal in opdracht van AWV herstellingen uitvoeren aan het betonnen wegdek van de E40. Nadat hij de asfaltlaag bovenop het beton heeft afgeschraapt, zal hij het betonnen wegdek lokaal herstellen. Hij zal daarbij het beton en de wapening volledig verwijderen en vervangen. Beton moet na het plaatsen nog enkele dagen uitharden. Dat betekent dat weggebruikers gedurende aanzienlijke periodes geen activiteit zullen opmerken in de werfzones. AWV kan op die momenten de weg niet openstellen, omdat het beton dan moet uitharden.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans